torsdag

Luckstängning

Närmar mig slutet av boken Tänka Snabbt och Långsamt som är skriven av psykologen Daniel Kahneman som 2002 belönades med Nobelpriset i ekonomi. Boken handlar bland annat om hur det kommer sig att vi fattar vissa beslut och vad som påverkar vår hjärna att tycka och känna som den gör. De flesta av oss lider till exempel mer av en förlust än vad vi i motsvarande grad njuter av en vinst. Det upplevs värre att tappa 100 kr än vad vi uppskattar att hitta 100 kr om man sätter in det i någon slags plus- och minusskala.


Tidigare har jag skrivit om det här med att tappa minnet när man är packad och att en del tycker att det är meningslöst att dricka om man ändå inte minns något efteråt, men jag menar att det måste finnas något av vikt i att ibland få ha askul och leva ut även om man inte kommer ihåg det morgonen efter. Tycker man att det inte finns något värde i en rövarkväll med minneslucka så tycker man alltså att om man mot livets slut drabbas av demens och därför glömmer bort vad man har haft för sig i livet så har man levt i onödan eftersom man ändå inte minns livet.
Även om jag kommer att glömma bort allt jag gjort så vill jag ändå ha så kul som möjligt fram tills dess.

På sidan 427 i boken fick jag bekräftat att min tankegång inte är helt ute och cyklar på tunn is. Såhär står det.

Att förväxla upplevelsen med minnet av densamma är en stark kognitiv illusion - och det är denna förväxling som får oss att tro att en upplevelse kan förstöras. Upplevelsen i sig har ingen talan. 

onsdag

Rysk trafik och den stora kraschen

Den här veckan förhandlar Hammarby och Unionen om min uppsägning och därför har jag som ni kanske förstår lite svårt att hitta på något att skriva om. Det finns såklart hur mycket som helst att berätta om själva uppsägningen som innehåller både övertramp och självmål, men det varken vill eller bör jag redovisa rakt ut på nätet. Hade det handlat om en "vanlig" arbetsgivare och inte Bajen så hade det varit en annan femma.

För att skingra mina nattsvarta tankar så glor jag på filmer från trafiken i Ryssland som sopgubben har tipsat om. Det är beroendeframkallande, börjar man flukta så vill man bara se en krock till och en till och en till... Testa så får ni se.


Det var någon som hade kommenterat och undrade om alla fyllon i Ryssland har en kamera i framrutan, men sopgubben förklarade att många har det eftersom det är så svårt att få ut några stålar från försäkringen om det händer något annars. Har man inga bildbevis så får man skulden liksom.

När jag tänker på det så passar det ju faktiskt rätt bra att titta på krascher samtidigt som det förhandlas om min krasch som kanslist.

Heja Bajen.

tisdag

Stekt kokt fläsk

Bilden på den laserfrästa brödrosten som försvann i fibernätet i söndags ploppade in efter ett tag, så det är väl inte mer än på sin plats att jag visar hur läkningen fortskrider.


Såhär ser det ut och det känns ungefär som ni kan föreställa er. Det värker som tandvärk och ni kan ju tänka er hur ett hål i tanden som är 5x5 cm skulle kännas. Inte najs alls.
Dessutom så spricker såret och blöder när jag styrketränar - då känner jag mig jättetuff.

måndag

Sms från olika anfallsvinklar

Visserligen så var gårdagens inlägg menat att bli rätt visset, men nu när jag har läst det igen så inser jag att det har skapat ett nytt riktmärke för meningslöshet. På och ibland en bit över gränsen till outhärdligt intetsägande svammel.

Rutqvist - ovan målskytt
På tal om igår så fick jag sms från två bandylirare under sena eftermiddagen. Det första kom från Rutan som i lördags återigen virkade in ett mål i träningsmatchen mot Vetlanda i Ronneby. Han är ju oroad över att hans målskörd sabbar hans image eftersom det ju trots allt är lite fikusfasoner över att göra mål och stjäla uppmärksamhet. Inte alls hans stil.

Nilsson - lite mer van målskytt
Det andra kom från Patrik som är en smula mer van vid det där med att göra mål. Han var hyfsat nöjd med två mål i VM-premiären och skrev att han hoppas att det rullar på framöver.

Man kan väl lugnt säga/skriva att dom där två snubbarna har lite olika roller där ute på isen.
(Undrar hur många av figurerna som ligger bakom beslutet att min tjänst ska avslutas som fick sms från Sveriges största bandyaffischnamn igår - skriver jag med elegant bitterhet.)

söndag

Fel bild till meningslös text

Söndagar är den dagen då Albin-bloggen har minst antal besökare - antagligen på grund av privatsurfande på arbetstid, vilket är en företagsekonomisk sund sak som de flesta arbetsgivare inte begriper sig på. Hur som helst så kan man därför utnyttja södagsbloggandet till att skriva extra mycket strunt eftersom så få ändå läser skiten, eller så kan man skriva så lite som möjligt, också det på grund av att så få ändå läser skiten.


Egentligen så hade jag tänkt lägga in en bild på hur den laserbehandlade brödrosten läker, men den bilden verkar ha försvunnit i cyberrymden när jag mejlade den till mig själv, så istället får ni den här bilden över Münchenbryggeriet och Gamla Stan. Det spelar ju ingen roll, det är ju ändå så få som tittar in här idag.

lördag

Still kings


Sverige fortsätter att bära inofficiella världsmästarbältet efter 3-0 mot ett gäng rockabillyfrillor från andra sidan Östersjön och det är väl alltid något att skriva hem om, men i ärlighetens namn så borde man kunna kräva mer av ett så kallad A-landslag, även när termometern visar 30+. Det där "framtidslaget" spelade dåtidsfotboll och skulle med stor sannolikhet få riktigt stora problem med att bli ett topplag i Superettan om man ställde upp där - hur nu det skulle gå till, men ni fattar.

Jiloan Hamad måste ha lidit av både värmeslag och magsjuka, för maken till tafflighet ser man inte ens när Wernbloom jagar runt och försöket mörda bollen. Han spelade som att han vore dum i huvudet - alltså ungefär som Wernbloom.

Viktor Claesson visade att han är en av de spelare som trots allt skulle klara sig bättre i Superettan - där han var dominant - men som idag hade gjort Sitting Bull stolt med sina indianare både till höger, vänster, framåt, bakåt och uppåt. Hade det gått så hade han nog tofflat bollen nedåt också.

Var det då ingen som var bra, eller i alla fall rätt bra. Hmm...nä.

Det som roade mest var att matchen i tvättäkta thaistyle blev 17 minuter försenad eftersom det var en snubbe med mick som med svår thaibrytning läste upp alla spelarnas namn i nästan stillastående slow motion. Det var jättekul att höra de svenska spelarnas namn och när han började läsa upp finnarnas laguppställning så gick det över till rena rama skräckunderhållningen. Man visste inte om det var kul eller om man helst bara ville spy.

fredag

Vi har Zengin, Zengin är vår

Två mål från Erkan igår. Det skumma var att han stod uppsatt som mittback i laguppställningen, men han ser ut att lubba på kanten som vanligt.

 

Tittar ni noga så ser ni att en snorvalp i publiken snor Erkans matchtröja. Fesslit. 

Nam khaeng น้ำแข็ง

Såhär kall såg Långholmen ut igår och det verkar ju bli lika kyligt idag. Håller mig inomhus och betalar räkningar - det brukar ju värma.

Take it isi 
Om ni undrar vad rubriken betyder så är inte det så konstigt, det är nämligen utrikiska och på thai betyder "nam" vatten och "khaeng" är det vatten gör när det är minusgrader.

~~~~~~

Nu har jag betalat räkningarna och eftersom det inte blev så värst mycket skrivet idag så smyger jag in den här låten som med rätt vilja kanske kan lukta lite vinter den med.

torsdag

Kidneysöderbönan

Ibland när man har lite problems likt de jag för tillfället har med indragen tjänst, kniv i ryggen fackförhandlingar och grejer så kan man bli påmind om saker som är viktiga på riktigt och som får problemen man har att likna flugskit.

Pia, njuren och en hydda - fast njuren syns inte
Idag är en sån dag, för det är nämligen stora njurdagen. Det är exakt fyra år sen Pia fick sin nya njure transplanterad. Hurra, hurra, hurra! Man vet inte riktigt hur länge en främmande njure funkar i en ny kropp, så man får helt enkelt vara tokglad för varje dag man får och jag är tokglad för varje dag jag får med Pia. Hurra, hurra, hurra igen!

onsdag

Nostalgitripp

Egentligen så hade jag tänkt skriva om hur märkligt det känns att sitta och se direktsänd fotboll från Chiang Mai när det är svinkallt ute och när jag tänker efter lite till så har jag ju faktiskt just skrivit om det här och nu. Men hursomhelst så letade jag efter något foto från 2001 - tror jag det var - när Albin, sopgubben och hans familj var och kollade när Kennedy spelade Kings Cup i Bangkok. Tyvärr så verkar det ha varit en av resorna som gjordes utan kamera i bagaget, så några bilder finns inte på hårddisken.

Frisyr på skallen och grejer
Istället hittade jag den här bilden på Albin som är tagen i slutet på 80-talet under hans första besök i Thailand. Den har såklart inte ett skvatt att göra med vare sig fotboll eller Kings Cup, men får komma med ändå eftersom det är så ohyggligt länge sedan. Albin har hunnit bli mer än dubbelt så gammal sedan den där eftermiddagen på Restaurang Salaloy. Synd bara att han inte har blivit dubbelt så stilig - det hade varit sjabans.

Minnet verkar i alla fall inte ha blivit allt för gammalt - hur fan kan jag komma ihåg att haket hette Salaloy. Jag minns till och med att Håkky och jag en kväll drabbades av ett enormt sug efter friterade lökringar efter en salladsbuffé och därför tog sig ner till Salaloy för att råda bot på det suget. Efter en evighet kom det in en stor jävla skål med stekt lök istället för lökringar. Men vafan, Thailand är ju Thailand så det var bara att sleva i sig och rapa lök i en vecka.

tisdag

Finnas utan att synas

Idag blev jag kontaktad av facket eftersom dom vill ha lite information inför förhandlingarna gällande min fimpade tjänst. Som av en händelse så snubblade jag över nedanstående citat från sångerskan Marit Bergman och det får bli det som bjuds här idag, jag har som ni förstår lite annat att tänka på än bloggeri just nu.

Marit Bergman
"Det som leder till förändring tror jag ofta är såna där långsamma, sega arbeten som kanske inte ens syns. Och så blir jag lite trött på att man romantiserar "rebellen", jag tycker man ska romantisera den hårt arbetande föreningsmänniskan."

måndag

Där satt den

Ni som läste gårdagens inlägg och inte riktigt litade på att Afrikanska Mästerskapen bjuder på något underhållningsvärde kan ta er en titt på det här matchsammandraget. Studera extra noga Kongos målis Kidiaba och hans så att säga lite egna sätt att fira mål. Den så kallade sittdansen.

 

Frisyren och skägget kräver nästan ett eget blogginlägg...

söndag

2013 Africa Cup of Nations

Vintermedicinen för alla med fotbollsabstinens har äntligen dragit igång och ni som är lyckligt lottade med Eurosport kan bänka er framför den platta burken och spana in Afrikanska Mästerskapen för att lugna nerverna. Om man nu kan lugna nerver med fotboll från Afrika som ju inte direkt körs med tysk fason om ni förstår vad jag menar - det är en aning mer hejsan svejsan över det hela och det är just det som är lite av charmen.

Blommor
Framför allt är jag förtjust i afrikanska mittbackar som i de flesta fall har en alldeles egen uppfattning om hur en mittback ska uppföra sig. Dom brukar se ut som stora elaka mördare och fläska på som påtända raggarkungar, men när dom väl får kontroll på bollen så för dom sig som ballerinor och svävar fram över gräset med ett slags flärdfullt lugn som ofta visar sig bedrägligt när dom i nästa moment bjussar på indianarnas urmoder. Underhållande och oförutsägbart så blommorna vissnar.

"Den här sitter"
Idag kan ni först se Ghana - DR Kongo 15.45 för att sedan i soffläge avnjuta stormatchen Mali - Niger 18.30. Snacka om supersöndag.

~~~~~~

Mellan matcherna så kan ni klicka här och läsa om vad Albins lillebror - som inte alls är liten längre - pysslar med. Det är inte han som är Wilklund, han är snubben som lyfter honom och som kallas för Kenneth eftersom han heter så.

lördag

Grattis Tim och Bagdad!

Ikväll ska Pia och jag hem till familjen Magnusson för att fira Tims 13:årsdag och Stefans skitgammaldag i en slags kombinationsfödelsedagsbaluns. Det får mig att minnas när Steflas fyllde år för några år sen och jag sa till dåvarande (han har liksom jag meddelats att hans tjänster inte längre är önskvärda hos Hammarby) VD och alltjämt Hedersordförande Kvist att det var vår kollegas födelsedag. När Kvisten då undrade hur många år det gällde så svarade jag - eftersom jag inte hade full koll - 85 bast. Kvistberg tittade sakta upp och sa slött "Han ser gammal ut för sin ålder".
Världsklass.

Som sagt - han ser gammal ut för sin ålder

Bilden är tagen under förberedelserna innan SM-finalen och SM-guldet 2010. Ni vet på den tiden då mina tjänster fortfarande ansågs önskvärda.

Ja, jag är bitter! Det har jag ju redan bloggat om. Men vafan, det är inte alla som har varit med och vunnit SM-guld med Bajen. Jävligt långt ifrån alla faktiskt.


fredag

Suveränistiskt bra resultat

Som ni ser på bilden så har de flesta blåsorna ploppat sönder och skinnet har lossnat för att visa upp en ännu mörkare nyans under den gamla huden. Jag brukar ju kalla Thailand för "Tvärtomlandet" och det är ju inte allt för svårt att fatta att det beror på att det mesta är lite tvärtom därborta. Eftersom tatueringen hackades in i Thailand så kanske den är tvärtom och blir mörkare istället för ljusare när man dunkar på den med laser.
Tvärtom liksom
Laser-Lars som äger lasergrejerna hälsar att han ger finfin rabatt på priset till alla som vill ta bort klubbmärken från Solna eller Östermalm. Han ser det mest som en god gärning att befria folk från sådana ruskigheter.
Suveränistiskt, som Albins fesslia kompis Katarina Kuick skulle ha skrivit och hon är helt suveränistiskt bra på att skriva hon.

Köp och läs så får ni se. (Ni ska alltså klicka här fattarniväl)

torsdag

Brödrosten brinner

Igår fick Albins morsa öva sig i att bränna bort tatuering med laser och eftersom att han har en del pajastatueringar så ställde han hjärtans gärna upp som försökskanin. Hon fick börja med brödrosten på handleden, för ärligt talat så ser den mest ut som en stor svart fyrkant och om man inte berättar att det ska föreställa en brödrost så så behövs det antagligen lite LSD för att man ska upptäcka det. Albin borde ha anat oråd redan när tatueraren drog i sig 3-4 öl och rökte en fet bång innan han började hacka med bambupinnen varje dag - det tog nämligen 4-5 timmar om dagen i 3 dagar att knacka in den där fyrkanten.

Hack hack hack...
Men nu ska den brännas bort - i alla fall stora delar av den - och Albin meddelar att i skrivande stund så känns den mest som en brännskada. För att inte tala om hur den ser ut.

Det är inga skyddsglasögon -
vi brukar ha alltid ha dom där

Aje!
Fan vad bra det blev

onsdag

Pint of bitter...

Ikväll kommer jag återigen att missa en match på Zinken och det är lite extra tråkigt att det är Ljusdal med Oscar och Jonas, det hade varit trevligt att få träffa dom igen. Orsaken till att jag inte ens går och tittar på matcherna är helt enkelt att jag inte klarar av det - det funkar inte och är fortfarande för känsloladdat.
Om någon tycker att det luktar bitterhet så beror det på att jag är just bitter, ledsen, besviken och att jag känner mig otroligt orättvist behandlad. All bitterhet är inte obefogad och ibland så finns det faktiskt orsaker till att man känner sig nedpissad.

Bra snubbar

När jag började hos Bajen sommaren 2007 så var läget precis så illa som ett läge kan bli. Sedan dess har jag varit med och byggt upp det som finns idag och som leder Elitserien överlägset. Den här säsongen började jag hjälpa till och jobba med dygnet runt i april för att sedan i slutet på november få reda på att mina tjänster inte längre anses behövas.

Så ja, jag är bitter och ledsen.

tisdag

Stålvilja AB

Nu är jag inne på min femte helvita månad och bara för att bevisa min överlägsna disciplin och självkontroll så presenter jag den här bilden som visar vad som sedan början på september har mött mig varje gång jag har öppnat kylskåpet. Sex supernajsa burkar Mojito.

6 supernajsa mojitos 
En såhär lång period utan brännvin kan man ju inte bara fimpa hur som helst, det kräver liksom lite stil och Grand Finale över det hela. Funderar på att klä ut mig till Olof Palme, fylla en ryggsäck med Explorer och morotsjuice och sen sätta mig högst upp på Vårbergstippen och dra i mig hela klabbet samtidigt som jag skjuter nyårsraketer mot Vårby. Alternativt bryter arm med en dvärg som är inoljad i majsolja eller jordnötssmör.

måndag

Exploring Sugar Man

Kommer inte på något att skriva om idag, jag är fortfarande insnöad på Sixto och hans musik och jag sitter mest med ett åsneflin och viftar på tårna i takt till hans låtar. Ska se om filmen innan vi lämnar tillbaka den.
Han påminner på många sätt om min gamle vän Eko Jarila - båda tar sina egna vägar med tunga skitiga byggjobb och båda ser ut som latjo indianer.

Sixto då


Rodriguez nu

söndag

Finding Sugar Man

Ni som brukar slösa bort er tid och era liv genom att någorlunda regelbundet läsa den här bloggen känner till att jag har en förkärlek för att försöka tycka mot strömmen i en överdrivet obstinat kamp. Hör jag en låt ofta på radion så tvingar jag mig själv att inte gilla den eftersom varenda jävel ju tycks göra det och jag vill inte att skivbolagen ska bestämma vad jag gillar. Störtlöjligt, jag vet.Igår gjorde jag dock ett undantag och föll för hajpen runt dokumentärfilmen "Searching for Sugar Man" och det visade sig vara ett osedvanligt lyckat drag eftersom filmen gjorde mig häppy i precis hela kroppen. Har jag någonsin tidigare sett en bättre dokumentär så kan jag i alla fall inte minnas det och jag hoppas verkligen att filmen får den Oscar den förtjänar 24 februari.

Den fantastiska historien om Sixto Rodriguez liv och vägarna hans musik har tagit är inte bara vackert och smart berättad och filmad, den är fanimej helt nyskapande och jag är inte man nog att kunna beskriva hur bra det hela är, utan tipsar istället att ni omedelbums skuttar iväg och hyr filmen.

  Establishment Blues by Sixto Rodriguez on Grooveshark

En till för att den helt enkelt är asbra

Cause by Sixto Rodriguez on Grooveshark

"Hur många gånger kan du vakna upp i den här serietidningen och plantera blommor" Poesi. 

lördag

Dumdäcksdebatt

Jakten på bilägare som vill köra säkert och därför använder dubbdäck fortsätter trots att de senaste mätningarna av luften på Hornsgatan har visat att värdena nu är nere på godkänd nivå. Det här handlar givetvis om att politikerna nu ser ett tillfälle att ta ut ytterligare lite skatt och inte ett skit om miljön och framför allt inte om säkerhet. För bara det faktum att det tillverkas dubbdäck bevisar att det är en produkt som behövs - dubbdäck är ju nämligen dyrare än odubbade vinterdäck och skulle därför försvinna från marknaden om inte dubbar vore säkrare.

Det här är en ickefråga och anledningen till att många tror att dubbar eller dubbfritt är jätteviktigt för vår hälsa handlar om det som vissa forskare kallar "tillgänglighetskaskad" och det går kortfattat ut på att det vi matas med via media antar vi är viktigt.
Om ni tittar på de här två bilderna så kommer ni med säkerhet att känna större hot från bilden med terroristen än den med bilen, trots att det är ofantligt mycket större risk att ni råkar ut för en bilolycka än ett terroristdåd. Inte ens i länder som Israel eller Afghanistan kommer terrorism i närheten av de faror som trafiken utsätter befolkningen för.

Farlig

Jättemycket farligare

På samma sätt inbillar många sig att partiklar från dubbdäck inom snar framtid kommer att ta livet av dem själva och deras barn, men dom har inga som helst bekymmer med att tända levande ljus hemma, trots att levande ljus både spyr ut gifter som överskrider Hornsgatans gränsvärden med hästlängder och dessutom orsakar massvis med bränder med dödsfall som utgång. Men eftersom media inte skriver om att levande ljus är mycket farligare än partiklar som slits upp av dubbdäck så inbillar sig folk att dubbdäck är läbbiga grejer, alltmedan dom inte har en aning om att ljusen i staken på bordet som lyser så mysigt egentligen är ett oerhört mycket större hot.
Hur många politiker har ni sett stå på barrikaderna och förbanna hotet från stearinljusen - nej just det ja, man vinner ju inga populiströster på det och dessutom så är det svårt att motivera en beskattning på en så trevlig sak som levande ljus.

Om det införs en extra skatt för bilister som använder dubbdäck innanför tullarna så kommer ett antal som därför väljer att köra utan dubbar att dö i olyckor när dom lämnar staden och färdas på landsvägarna - det är fakta. Men det kanske är ett pris vi är redo att betala, det viktiga verkar ju ändå inte vara själva faran, utan vad som syns mest i media.

fredag

IFK Tondöv

Spinner vidare på gårdagens inlägg angående indelning i grupper efter individernas förmåga. Den naturliga reflexen är att man initialt tycker synd om barnen som så att säga inte får vara med i gruppen för de lite mer talangfulla, men däremot sällan tänker ur de mer begåvades synvinkel.


Föreställ er lilla Kerstin 5 år som är ett musikaliskt geni i klass med Beethoven, men som av något slags rättviseskäl tvingas spela i en orkester med - förutom henne - enbart tondöva. Risken är nog då att lilla Kerstin rätt fort tröttnar på att sitta vid sitt piano och klinka Blinka Lilla Stjärna i fel tonart.
Tänk er sedan att Kerstin äger talang på samma nivå som hon i ovanstående exempel kan spela piano fast istället i att sparka på en boll. Om hon då ständigt tvingas spela ihop med ett gäng julgransfötter så är risken antagligen precis lika stor att hon då tröttnar på bollspel på samma sätt som den musikaliska Kerstin skulle ha tröttnat på sitt piano.

En Kerstin med bollsinne måste ha lika stor rätt att utvecklas och ha kul på en nivå och i en omgivning som passar henne som en musikalisk Kerstin.

torsdag

Tilltvålad

Igår när Albin hade borstat klart tänderna så böjde han sig som vanligt fram för att insupa lite vatten direkt från kranen och då hörde han ett svagt brummande. "Vad fasiken var det där" tänkte han och böjde sig ner för att sörpla i sig lite mer vatten och återigen hördes "brrrr" - Albin fattade inte ett skit.
Det visade sig att Pia hade skaffat en automatisk tvålmoj som pruttar ut en dos tvål när man för in handen (eller skallen) framför en sensor, så när Albin fick syn på sig själv i spegel hade han två klickar tvål på flinten. 

Automatisk tvålpryl
Undrar om det går att fylla den med brännvin...

C-laget i matte, A-laget i bollspel

Alla är olika


Nu är det här med elitsatsningar inom ungdomsidrotten på tapeten igen och man kan och har rätt att tycka vad man vill om en sån sak men det är verkligen inget nytt, redan när Albin var grabb så hade IFK Stockholm A- B- och C-lag för 67:orna. Men jag funderar på varför det anses jättefult att dela in kidsen efter förmåga när det gäller att till exempel sparka på en boll men är helt okej att det är intagningsprov till musikskolor, dansskolor eller att barnen i skolan delas upp i grupper efter fallenhet i att läsa eller räkna.

Jag tror att man helt enkelt måste inse att alla är olika och att alla inte kan bli nummer ett och synas mest, utan att man bör hitta något som ungen gillar att pyssla med istället för att barnen ska förverkliga föräldrarnas egna tillkortahavanden. För det är nog i många fall föräldrarna som blir mest upprörda och som känner sig mest misslyckade när deras lilla Fet-Edvard inte platsar i basketklubbens A-lag, precis som dom själva inte gjorde när dom var små.
Har man avlat fram en unge som är en meter lång och som väger 100 kg så kan det kanske vara en bra idé att låta tjejen/grabben tävla i dart istället för höjdhopp - hur gärna än föräldrarna vill tro att just deras tös/pojk är ett livs levande mirakel som ska ta deras efternamn till nya höjder. Eller så kan dom väl börja träna och hoppa själva och bara låta jäntan/killen vara ifred.

onsdag

Om jag ändå inte kunde skriva

Det är inte lätt alla dagar att komma på något att skriva om, så idag tar jag den lätta vägen ut och lägger in en så kallad musikvideo - vad dagens teknik har med video att göra är nog helt enkelt inte mycket - med First Aid Kit och deras "The Lions Roar". Sången har dykt här hos Albin tidigare, men då utan rörliga bilder, video ni vet.

 

Det blev ju lite skrivet i alla fall idag med, ibland blir det så när man börjar och jag kan känna lite som romarna brukade säga "Utinam nescirem literas" och vad det betyder får bli er hemläxa.

tisdag

Mormor 87

Idag fyller Albins mormor Greta makalösa 87 år. Hon är alltså lika gammal som teveapparaten, eller egentligen så var hon ett par veckor gammal när skotten John Logie Baird sände rörliga bilder till en glasskiva i en låda för första gången. Det sket såklart Greta i, hon har aldrig varit lättimponerad och dessutom så fanns det antagligen inte allt för mycket att välja på i tevetablån.

Världens bästa mormor
1926 är verkligen länge sen och den sommaren drabbades Sverige av en värmebölja och man uppmätte den högsta temperaturen i Europa. Det var kanske där hon fick sitt heta temperament, men att det årets lingonskörd blev extra dålig har nog ingenting med mormor att göra, men man kan ju inte vara helt säker.

Mormor är lika gammal som Hugh Hefner och vad man ska skriva om en sån sak har jag ingen aning om, men det verkar onekligen som att 1926 var en stark årgång.

söndag

Hemma-hemmamatch

13.15 idag hälsar Sirius på Zinken och ett tag hade jag planer på att smyga in genom grinden borta vid Tanto och lite hemligt glida upp på läktaren och anonymt se på matchen, men det knyter sig i magen vid tanken på att vara där och inte hjälpa till med något. Dessutom så sa Pia att jag ändå inte brukar se något av hemmamatcherna eftersom jag jämt studsar runt och jobbar i bakgrunden och det är ju faktiskt sant.

Foto: Peter Jonsson Bajen Fans

Jag var förbi kansliet igår och smygjobbade lite och med tanke på det jag såg så skulle det vara omöjligt för mig att vara där utan att rätta till lite av varje. För ett otränat öga så ser Zinken okej ut - men jag ser det som inte syns så att säga och det är jobbigt att se småsaker förfalla som jag själv har varit noga med att sköta.

Kondition fungerar likadant över hela linjen, vare sig det handlar om fysisk kondis eller kondition på en byggnad eller en arbetsplats - det försämras successivt och allt försvinner inte på en gång. Om Pizzoni Elfving slutar träna idag så kommer han fortfarande vara Sveriges bäst tränade bandyspelare imorgon och om du målar om sommarstugan så kommer den att vara fin i några år och du behöver inte måla om den direkt igen dagen efter. Men det håller inte hur länge som helst.

Nej, jag stannar hemma och sköter om hemsidan istället, för det är faktiskt inte som en styrelsemedlem en gång sa när han upptäckte att jag satt efter en match och la in resultatet och lite annat.
- Va, är det du som gör det där?! Jag trodde det gick av sig själv.

lördag

Subban

Inte konstigt att Kanada inte tog medalj i JVM, dom hade ju den där Subban i mål.

Nummer 30 Subban stoppar en puck -
den här gången

The Green Aspargo del 2

Det ser ut som The Green Aspargo skulle behöva träna magen lite - men passa er för att säga det så att han hör, för då ger han er The Blick och The Blick kan döda. 

Fätso

- Vafan! 

fredag

The Green Aspargo

Glöm alla larviga superhjältar, Pia får då och då besök av den verklige hjälten, The Green Aspargo som dyker upp och städar lägenheten. Släng dig i väggen Läderlappen.

Det är ett smutsigt jobb, men någon måste göra det.

Gud vad onödigt

Läser en del böcker med historisk anknytning och det går inte att undvika att reagera på hur mycket krig och lidande religion har ställt till med och fortfarande orsakar. Det är märkligt att makthungriga män har lyckats misstolka och utnyttja olika religioner till att skapa det kaos som måste vara raka motsatsen till det som Gud - om hon nu har funnits - en gång menade när hon skänkte oss alla de där historierna som allt grundar sig på.
Nu läser jag till exempel en bok där katolska riddare slåss mot muslimer på Malta för att rädda protestanterna i England och för den delen hela den kristna världen. Varför resten av världen inte anses värd att rädda framgår inte. Rörigt så det räcker och när man läser om det såhär flera hundra år efteråt så känns det en smula mossigt och insnöat, men tyvärr så ser ju stora delar av världen lika förvirrande ut idag.

Herregud...eeh, Frugud menade jag

Jag är långt ifrån någon expert på det här, men jag gissar i alla fall att om det nu finns en Gud så är det samma tjej i alla sagor som sen har tecknats ner i olika skrifter och som man sen har valt att kalla den rätta tron och efter det så har man gått ut för att slå ihjäl varenda kotte som tror på en annan sagobok.
Det är väl som det är med den saken, men nu är det 2013 (om man räknar som en kristen) och kan det då inte vara dags att några smarta damer och herrar från de olika sagoböckerna sätter sig ner tillsammans och flätar ihop en enda modern bok som alla kan digga och sen så kan folk sluta med terrorism, krig och sånt larv och istället sätta sig ner ihop med några bärs och en jordpuka för att läsa sagor och må bra.

Ja, tänk om det vore så enkelt...för det kan det väl inte vara...vi får väl fråga Gud om vad hon tycker.

torsdag

Vuxenpunk

Kombinerar tvättstuga med träning och för att ladda upp inför bänkpressen så lyssnar jag lite på musik från mina tonår. Gott folk håll i hatten, för här har ni Stiff Little Fingers och deras sång "Alternative Ulster".
Antagligen lite för hårigt för dagens nöjdispunkare.Förresten så funderar jag fortfarande på varför i helsefyr man skulle vilja ställa alla kineser i en rad för. Det vore ju inte riktigt klokt. 

onsdag

"Du har nu plats en miljard i kön"

Har man tid över så kan man alltid ge sig ut i cyberrymden för att fylla på skallen med onödig information. Jag har till exempel precis fått lära mig att kvinnor blinkar nästan dubbelt så ofta som män, att krokodiler inte kan lipa och att om man ställer upp alla kineser i en rad - hur nu det skulle gå till - och sen ber dem att promenera förbi så kommer strömmen med människor aldrig att ta slut eftersom asiaterna kommer att föröka sig snabbare än antalet personer som hinner gå förbi. Det framgår inte vad resultatet blir om man ber hela gänget att springa förbi eller helt enkelt säger åt alla att dom ger fan i att knulla i kön.

En kö
Vad kan man då lära sig av detta, ja inte ett skit antagligen, eller att om man hamnar i en kö som är en miljard människor lång så blir man till slut så uttråkad att man börjar para sig med den som står närmast. Det är nog i alla fall vettigare än att surfa till sig totalt oviktig information på nätet för att få tiden att gå - alltså exakt det som du som har läst detta just har gjort. Skutta iväg och föröka dig istället.

tisdag

Snuskhummer

Eget recept...


Nu kommer ett internskämt som väldig få här på joden förstår - ni övriga kan sluta läsa nu.

"Hummer i sitt eget skal."

Jag skrev ju att ni skulle sluta läsa.

Obakis på nyårsdagen...skumt


Upplevde en nyårsafton i nyktert tillstånd för första gången på över 30 år igår och det var ärligt talat hyfsat tråkigt. Nykterhet är klart överskattat, okej man mår sällan riktigt dåligt, men man mår och andra sidan lika sällan riktigt bra. Jämntrist liksom.

Men nu är det som tur är bara en vecka kvar till rekordet på fyra vita månader från 2008. Den gången fick jag bukt med det hela när vi torskade mot Sirus på annandagen, vi får väl se vad som räddar mig den här gången.