lördag

Jag hör till de få som har kommenterat

Ni som har ovanan att läsa min Albin-smörja känner igen min mini-recension av Katarinas och Björns bok som dyker upp i bild efter sisådär 30 sekunder. 


Det omdömet står jag för övrigt extra fast vid. Skutta iväg och köp boken till dig själv eller som julklapp till någon annan på Intersport i Skrapan idag. Då kan du dessutom få boken signerad av Katarina herself. 

Borlänge - Stockholm 10 000 - 0

Undrar hur höga odds Somalias landslag i bandy kommer att få under VM i Sibirien, dom lär inte vinna någon match eller ens göra mål. Laget kommer nog inte ta sig över på motståndarnas planhalva med bollen under kontroll, dom kommer nog knappt att ha bollen under kontroll överhuvudtaget, men dom lär slå rekord i höga odds. 
Att Pelle är förbundskapten passar så bra att mitt åsneflin håller på att klyva huvudet på mitten. Se den här filmsnutten så fattar ni. 


I början av den här veckan på ett möte så pratade vi om att vi i Hammarby borde ta och göra något liknande och på något vis locka betongförorternas kids till att börja spela bandy och att vi skulle ta och bilda ett lag och utmana Pelles somalier på en träningsmatch. Sen kom vi på att vi bor i Stockholm och att Stockholm inte är Borlänge och därför finns det varken utomhusisar eller någon bandyhall där man kan bedriva en sådan verksamhet. Men varför skulle Stockholm bry sig om invandrarungdomar från betongen, dom kan väl flytta till Borlänge.

Har ni 5-10 minuter över så läs det här (du ska klicka där morsan), det handlar nämligen om idrott på riktigt. 

fredag

Rekordtrött

Hade planer på att ta personbästa i marklyft innan jobbet, jag har fått för mig att man bör ta sin egen vikt plus 100 kilo, men jag är fotfarande 10 kilo ifrån. 165 gick, ja kanske inte lätt, men det gick ändå hyfsat, men sen när jag testade på 170 kg så var det som att någon hade svetsat fast vikterna i golvet. Det kändes bra innan och jag var fanimej säker på att klara 175 idag, men jag fick gå tillbaka till 165 och lyfta det några gånger istället. Nästa vecka, då jävlar.

Hade jag vetat att jag senare på jobbet skulle få agera flyttgubbe och bära bänkar och bord i Z-tältet så hade jag kanske inte valt marklyft och benböj just den här morgonen. När jag gick hem så hade jag så ont i kroppen att jag nästan hoppades att jag skulle bli överkörd av bussen när jag hasade mig över Hornsgatan och snubblade in på ICA. Inne i affären så började det trilla in sms och när jag kom hem så räknade jag att jag hade fått 22 sms på den korta stunden - det moderna kommunikationssamhället är verkligen avkopplande.


Nu ska jag sänka ner min värkande gubbkropp i ett kokhett bad och läsa om BK Häckens Mohammed Ali Khan, har jag tur så kanske jag drunknar. Aj uj oj...

~~~~~~

Det här är helt enkelt underbart - klicka här. Jag dök såklart direkt ner i senaste Offside och bläddrade fram annonsen. Svinkul.

torsdag

Våga vila

Hade planerat in att träna innan jobbet men så kom jag på att jag har tränat 6 dagar på raken och att det är läge att köra en Björn Dählie - våga vila. Så nu sitter jag här och försöker komma på något att blogga om istället, men jag kör nog en Dählie där med och lägger in en fredagslåt, det är ju fredag imorgon och faktiskt till och med en gång i veckan.

Valet föll på den här gamla godingen med Del Amitri, "Be My Downfall".

  Be My Downfall by Del Amitri on Grooveshark

Ja, någon bild ska man ju välja...

~~~~~~
Dom sa på radion att det kommer att finnas mindre poliser på Stockholms gator, undrar om dom har köpt in för små uniformer. 

onsdag

Bandysudd

Börjar med att rätta gårdagens inlägg, jag glömde såklart att Sexansvarig ska ha ett körschema även hon. Rätt ska vara rätt och såna där viktiga grejer får man inte slarva med.

Tog en gäng bilder igår, men den här på programledare Pelle F är det enda fotot som inte är supersuddigt, jag kanske skulle börja med att stå still när jag knäpper bilder.


Eftersom jag jobbar bandyhalvtid så stämplade jag ut strax innan match igår och slog mig raskt ner i Z-tältet och sörplade i mig öl tillsammans med Pia och Sexansvarig. Hann med en och en halv öl innan matchen, två i halvtid plus att Ackeryd bjussade på lite te med rom (det började regna precis när domaren blåste av, så det blev inte rom i regnet) på läktaren, men trots denna sparsamma konsumtion så kändes det som jag hade dragit i mig 13,5 öl och ett par liter rom när vi fick skjuts hem. Det fäster bra när man fladdrar runt som en påtänd konduktör i flera timmar och sen försöker mjuklanda - funkar inte. 

4-1 mot Edsbyn är för övrigt bra, jävligt bra. 

tisdag

Vem kan man lita på och körigt schema

På TV-nyheterna igår fick man lära sig att det ska utredas huruvida Migrationsminister Tobias Billströms fifflande med aktier har skadat hans förtroende. Jag säger spara dom pengarna, för jag kan berätta på en gång att det är på det lilla viset. Frågan är väl snarare om det överhuvudtaget finns någon som verkligen litar på den där filuren fortfarande och som på fullt allvar tror att mjölet är rent i hans påse.
Fast det tragiska är väl egentligen att Tobias inte är så mycket värre än många andra vid makten - han råkade bara bli upptäckt.


Ikväll 19.15 är det dags för hemmamatch igen, den här gången är det Edsbyn som kommer på besök och eftersom matchen går i TV (TV4 Sport) så ser jag fram mot en arbetsdag i total generalkaos. TV-folket har alltid en sjuhelvetes massa önskemål (läs krav) på hur körschemat ska se ut, så jag brukar få ändra fram och tillbaka som en babian och sen är det ändå inte en jävel som följer det där körschemat. Själva ändrandet i sig är givetvis inte det minsta ansträngande, men sen måste jag skutta runt hela Zinken och dela ut nya scheman till alla som anses vara i behov utav en sådan planering. Vaktisar, hemma- och bortalag, domare, sekretariat, Z-tältet, säkerhetsfolket (eeh...det är ju jag), publikvärdar, bollkallar, kök och säkert några till som jag inte kommer på nu. Javisst ja, kvantingarna som sitter i det lilla vita utvisningsbåset ska ha ett schema dom med...och den inhyrda firman som sköter dukningen av reklamskyltar...och...

måndag

Lönlöst

Kom hem från jobbet glad i hågen och skulle betala räkningarna lite piffigt, bara för att upptäcka att jag inte har fått någon lön. Det blir till att ta fram spargrisen och tacka pengaguden Kosing för att man har en sambo med vuxenlön.


Tur att det finns folk som tillverkar pengar hela dagarna så att det finns så att det räcker.

söndag

Än slank han hit, än slank han dit, än slank han ner i diket

Nu börjar enfaldarna att tjata om dubbdäcken igen, jag har skrivit det många gånger tidigare och gör det igen. Dubbdäck skulle inte tillverkas om det inte vore säkrare att köra på vinterväglag med dubbar än utan, eftersom det i så fall inte skulle finnas någon marknad för de dyrare dubbdäcken.
Jag håller med om att man inte behöver dubbdäck när man kör innanför tullarna, men väldigt få har råd med en bil för stadstrafik och en annan för landsvägskörning.

Vänta, jag ska köra över Liljeholmsbron,
det tar en stund
Dessutom så är det en löjlig ickefråga eftersom partiklarna som dubbarna sliter upp är så pass stora att man snyter ut nästan allt. Däremot så är avgaserna från diesel otroligt mycket skadligare för folkhälsan, för att inte tala om hur ohälsosamt det är att tända levande ljus hemma som spyr ut gifter. Men det är klart, ljus är ju mysigt så det måste givetvis prioriteras framför trafiksäkerhet och vem bryr sig då om dödsolyckorna i jultrafiken ökar. Lite svinn och krossade skallar får man räkna med om man vill ha julmys och trendiga åsikter.

Det är fritt fram för alla inflyttade landsortshipsters att flytta tillbaka till den friska luften på vischan istället för sitta och klaga på Stockholm i sina bostadsrätter som föräldrarna har köpt på trendsöder. Förresten så borde väl partiklarna från asfalten fasta i de där löjliga skäggen, annars så går det bra att dra ner märkesmössan över ansiktet och bara hålla käften.

lördag

Från Vettet

Vakande strax innan åtta av att de ryska idioterna började montera ner byggställningen utanför våra fönster. Det ska såklart bli skönt att den försvinner - det är halvjobbigt att ha ett gäng ryssar som smyger förbi utanför fönstren på fjärde våningen titt som tätt - men ändå, klockan åtta en lördag!

Ta ställning

Trots att jag var mönstergräsänkling igår och höll mig nykter som en spik så känner jag mig sliten idag. Eller som en lyktstolpe kanske man borde skriva eftersom det bara är lyktstolpar som är helt nyktra, som den där kaptenen vittnade om under rättegången mot honom efter det att han dyngrak hade seglat sin skuta rakt in i Skeppsbrokajen.

Uppvärmning och det

Målvakt Slangen dök upp vid avbytarbåset innan matchen med en ny stor och extra stilig blond mustasch i äkta sydtysk anda. Jag berättade det för min nya favoritstyrelsemedlem (samma filur som ville signa Storasyster som sexansvarig) och han replikerade direkt "Aha, en kuksugarmustasch!".
Underbart, Bajen behöver fler dårfinkar.
- Vart kommer du ifrån?
- Från Vettet.

fredag

Albin Solo

Passa er för den vita skuggan
(ingen aning om vad jag menar)
Pia har åkt till Öland över helgen för att hälsa på hästen och jag är som ni vet urusel på att vara ensam hemma på våra 74 kvadratmeter. Redan första kvällen igår kändes helfel, hoppas att det blir måndag fort den här gången - inte ofta man hoppas det.

Ikväll har jag i alla fall fullt upp då GA och IS (det är ett lag som heter två saker, eller kanske fyra eller tre, Göteborgs Atlet & Idrottssällskap) kommer på besök till Zinken med sina randiga fisktröjor. Okej, dom är från Göteborg, men vi hade nog fattat det av namnet även utan skjortor i makrillstil. Fast det är ju alltid bra att vara tydlig.

Eftersom jag har en halvtidsanställning numera så börjar jag jobba först efter lunch och ska träffa Bagdad vid banken för att fixa växelpengar till kassorna. Matchen börjar 19.00 så ni som är nyfikna på hur bandyhalvtid funkar kan börja räkna.

Vet att rubriken luktar Star Wars, men det är så min hjärna arbetar när jag är ensam. Out of space liksom.

Göteborgare - idrottssällskap är givetvis ett ord och ska inte särskrivas som Idrotts Sällskap. Men göteborgare har ju alltid velat vara lite english och då kan ske man gill ar att sär skriva. He ja Ba jen.

torsdag

Zlatan är Zlatan

Det var mycket snack och det där med att det på något vis var Zlatan mot Ronaldo i kvalet till VM och att den senare på något vis vann den kampen då han klämde in fyra mål och Zlatan hälften så många. Men om nu någon lyckades missa det så kan jag berätta att Ronaldo spelade i Portugal och Zlatan i Sverige och om någon även har lyckats missa att fotboll är ett spel som man spelar i lag så kan jag förklara...eeh ja, att det är så.

Passa bollen! 

Numera består Sveriges landslag i fotboll av ett gäng väldig medelmåttiga medelmåttor kryddat med geniet Zlatan (man kan vara geni på olika sätt, Björn Borg var också ett geni på sin tid), jämfört med för bara några år sen då vi hade flera spelare av klass och färre nollor. Portugals landslag har inte en enda dussinlirare och precis varenda spelare skulle ta en skjorta i Sverige.
Jag är helt säker på att Ronaldo ALDRIG skulle ha gjort fyra mål om han hade spelat i en gul tröja, Zlatan däremot hade absolut kunnat göra fyra mål eller fler om han hade spelat med de snitsiga portugiserna.

Jämförelsen är larvig.

onsdag

Godnatt

Jag skrev ju igår om att portugiserna är Europas kåtaste folk och nu får dom åka till landet med världens kåtaste folk och leka med bollarna. Passar kanske rätt bra.
Hur som helst, möter man världens målkåtaste spelare så håller det inte att försvaret står och zover. (Förlåt, men vad vore en text om en match utan en och annan Hegerforsare).


Efter matchen fick jag ett sms som knyter ihop säcken rätt träffsäkert. 

"En dag vart fjärde år får svenska folket känna på hur det är att vara hammarbyare 365 dagar om året."

tisdag

Kåta jävlar

Egentligen hade jag tänkt skriva om att jag förutom Ronaldo - som ju är en sliskig typ - har svårt att tycka allt för illa om portugiser, det är ju trots allt Europas kåtaste folk. Men jag fick en så sjujävlig huvudvärk på väg hem från jobbet så jag orkar inte skriva mer om det nu. Istället lägger jag in en sång med Sister Hazel som har titeln "Give In".




Det är säkert den där matchens fel att jag har ont i pallet - jävla Portugal...

Den här gamla ramsan hade jag glömt.

Vad är danskarna, vad är franskarna, vad fan är Portugal? 
Dom är ingenting, dom är ingenting, vi vinner VM-kval!!!

måndag

Sweet

Genom åren har jag snubblat över en hel del ätbart i A-lagets omklädningsrum. Allt ifrån hårt bröd och risgrynsgröt till ljummen korvstroganoff i matlådor, men det här var något nytt. Grabbarna kanske behöver energi.

söndag

Sexansvarig

I Z-tältet igår gafflade vi om alkohol och bandy och jag förklarade att det är Bagdad som är säkerhetsansvarig och i fall att han skulle frånvara så är det jag som ska sköta den biten. Storasyster hörde fel när jag sluddrade ut "säkerhetsansvarig" och nappade direkt
- Sexansvarig, det vill jag vara!
Jag tog upp det hela med en styrelsemedlem som raskt svarade.
- Signa upp henne direkt!


- Jaha, lirar du bandy, hur är det?
- Det är GULD!



lördag

Hammarby - Bollnäs 14.00

Bråttom, bråttom, Bollnäs är på väg så jag ska på något vis hinna med att skriva körschema, ställa in tunna för isbad, matchprogram, bubbelvatten, kaffe, bullar, bananer och apelsiner i deras omklädningsrum innan deras buss kommer och jag är fortfarande hemma. Halvtid är en hynda - skuttar iväg till Zinken nu och tjuvstartar.

4 timmar, rör på dig! 

fredag

Berättelsen om ett tempel

Läser dokumentationen över Söderstadions historia i boken Söderstadion Forever som är skriven och fotad av Jonas Cederquist (som har intervjuat mig i en annan bok), Maggan Hagström (som jag är bekant med sisådär 30 år tillbaka i tiden), Johan von Friedrichs (som jag inte alls känner) och Hasse Fridén (som har fotat mig till ett matchprogram och dessutom är bror till Sven min ven).
Boken måste tillsammans med Katarinas Jag Hör Till De Få Som Kan Leva bli årets två tunga och extra hårda julklappar på Kungliga Södermalm.



I början av boken nämns en viss Albin Selin (originalet) och jag har nu läst fram till inledningen av 80-talet och på sidan 100 hittade jag en bild från matchen Bajen - Landskrona 1980 där jag i högstadieålder syns på läktaren. Jag står ensam och antagligen hade jag åkt in solo från Vårberg, det var ofta som jag inte fick med mig någon polare, men på Söderstadion kände man sig inte direkt ensam så att säga.
Det var i den matchen idioten Mats Aronsson snubblade in 0-2 och firade det korkat nog genom att springa fram till den grönvita klacken och häckla oss. Svaret blev ett regn av flaskor, burkar (ja, man fick ta med sånt in på den tiden), tändare, snusdosor och en och annan träsko vill jag minnas.


Boken är ytterst välgjord och i alla fall den första tredjedelen är lika mycket en historiebeskrivning om Hammarby IF som en berättelse om själva Söderstadion. När jag kom fram till tiden då jag började finnas med som åskådare - cupfinalen mot Stehe Rovers 1977 till exempel - så började jag känna klumpen i halsen växa. Jag har antagligen inte riktigt än fattat hur mycket jag saknar den där betongklumpen som formade mig till den jag idag är.
Ja ja, morsan - du med såklart... 

Snyft...


torsdag

Heja blågult...eeh...rött?

Fick en smärre chock igår när jag fick syn på landslagets nydesignade skjortor som har besudlats med en röd jävla rand rakt över bröstet! Hur i hela glödheta helvete kan man låta en tysk pappskalle på en designfirma som uppenbarligen inte vet ett skit om fotboll och absolut inte någonting om fotbollskultur formge nationens fotbollströjor!
EN RÖD RAND!!!
Det är som att Hammarby skulle vandra ut till nästa säsong med Assyriskas klubbmärke på bröstet.


Rumänien?
På fredag spelas en av de viktigaste landskamperna under det snart halva sekel som jag har funnits och nu har idioterna förstört den upplevelsen för mig. Självklart kommer jag att hålla på Sverige, men jag kan inte känna fullt ut för ett lag som spelar i de där tre färgerna.
Svenska flaggan är inte helt obekant blå och gul, det är två färger - hur svårt kan det vara?

Pang pang pang, du är död

Jag förstår att det för en oinsatt är svårt att förstå hur en röd rand kan vara så viktig för mig, men man behöver inte förstå allt för att respektera det. För mig är det svårt att begripa varför många blir rosenrasande om man snickrar en trähund, ställer den i en rondell och kallar den för Mohammed, men av högaktning så låter jag bli. Ja inte enbart därför såklart, jag skulle aldrig få för mig att göra en så onödig sak även om det vore okej, men ni förstår vad jag menar.

onsdag

Piiip, var god dröj

Fick den här bilden från Bajens omklädningsrum igår - det är andra bullar i Sandviken. Andra bananer också, undrar om östermalmarna vet om att SAIK har snott alla bananer.


Vi har bytt till något flådigt jävla telefonväxelsystem på kansliet och man kan ju kanske undra varför ett företag med 2-3 anställda behöver en växel, men ändå. Växeln fungerar såklart inte alls som utlovat och idag ringde det till exempel från en kvinna sju gånger på tre minuter när vi försökte äta lunch. Alltså inte sju signaler, sju gånger efter varandra med en kort fisig paus mellan varje.
När Chef-Kalmar kom in så tog vi upp problemet.
- Den där förbannade telefonservicen fungerar inte.
- Har ni ringt telefonbolaget?
- Dom svarar inte.

tisdag

Regnsvädersmusik

Hade tänkt blogga innan jag gick till jobbet, men det stod still. Tänkte blogga efter jobbet, men det står still.

En ung Mike Scott
Istället för att skriva en massa smörja så väljer jag passande nog en blöt och regning dag som denna att lägga in en låt med orkestern The Waterboys och som om inte det vore nog så sjunger dom om regn. Här har ni "It's Gonna Rain".

måndag

Tipsextrasöndag

Vill tacka TV3 som gratisvisade Engelska Ligan (ja, vi som sa E1 om vår sektion på Söderstadion säger även så) hela eftermiddagen igår. Det var supernajs att lägga sig i soffan efter träningen och lapa i sig tre matcher på raken och precis som det ska vara så gick mina tips åt helvete redan efter den första matchen. Jag tycker visserligen att England är ett pajasland (förlåt alla pajaser, men ni fattar), men har man vuxit upp med Tipsextra så sitter det liksom i ryggraden att gilla att se på engelsk fotboll, även om man inte gillar det man ser.

PIP
Det är även på sin plats att tacka den fiffige jäveln som hittade på PIP - alltså picture in picture - på teveapparaten så att jag kunde följa kvalfotbollen i en mindre ruta samtidigt. Smutt.

Idag är jag kompledig eftersom jag redan har dragit på mig lite väl många innestående timmar. Jag försöker fortfarande lära mig att jobba halvtid och det är inte helt lätt eftersom att arbeta med Hammarby är en slags livsstil och hur lever man en stil till hälften.

söndag

Mor är rar far

Ni som har den obehagliga vanan att följa den här bloggen vet att jag har för vana att gratulera morsan på Fars dag eftersom hon fick kämpa sig igenom min och lillebrors uppväxt iklädd rollen som både morsa och farsa och om sanningen ska fram så kämpar hon en hel del fortfarande.

Jävligt ung Albin

Grattis på Fars dag Morsan! 

lördag

Bandy


Igår när spelarna väntade på att få glida in och värma upp efter det att ismaskinen hade fixat klart isen så passade Albin på att fråga Rutan lite om is.
- Märker man någon skillnad på nylagd is och is som har legat till sig ett tag?
Nr 33 tittade på Selin som att han såg ett UFO och svarade på sin grundmurade Kalixdialekt.
- Is är is.



fredag

Premiär

Ikväll 19.00 är det äntligen hemmapremiär för Svenska Mästarna Hammarby efter en inledning med 4 bortamatcher. Det kan antagligen aldrig ha hänt att något lag - mästare eller ej - har tvingats inleda en säsong med 4 matcher på bortaplan. Men Stockholm är ju inte Rättvik så man kanske inte kan begära att även huvudstaden ska orka med att fläska upp en bandyhall för ett par miljoner när man samtidigt ska renovera en gammal fabrikslokal i Värtan för 600 miljoner kronor.
Varför bry sig om idrott och ungdomar när östermalmarna behöver teater.



Om en stund ska jag kila iväg till Zinken för att duka arenan inför matchen och jag måste erkänna att jag känner en lätt stress som kryper i kroppen. Tidigare vid matchdagar så brukade jag jobba 16-18 timmar, men eftersom jag numera endast är anställd på halvtid så ska jag hinna med att fixa samma saker på sisådär 8 timmar. Heja mig.

torsdag

Passa er för Lidköpings tunga grabbar

Ibland kan det vara lite klurigt att komma på vad man ska blogga om, men vissa dagar som idag så vet man inte vad man ska välja bland godbitarna. Att fotbollen har skaffat tränare och sportchef i nationell toppklass kan man ju slösa bokstäver på i timmar. Att Patrik hängde sex påsar i sin comeback går även det att spinna loss på.

Sexmålsmannen
Men eftersom jag nu faktiskt redan har minibloggat om ovanstående så väljer jag istället att berätta om att polisen ämnar skicka patrull till Zinken imorgon när vi tar emot Villa-Lidköping, för att sedan skicka en ospecificerad faktura för besväret med att se på bandy och käka korv. Då vi har en ekonomi i myggstorlek jämfört med fotbollen så innebär det att en väldigt stor del av biljettintäkterna går förlorade och att polisen kan ha en fet julfest. Det gäller ju att mjölka ur så mycket som möjligt innan de nya reglerna gör det omöjligt efter nyår.

Det innebär även att jag med stor sannolikhet kan glömma mina drömmar om att få fortsätta jobba efter nyår och jag kan garanterat glömma fantasierna om att få jobba heltid eller åtminstone 75%.
Slår man ihop summan av böterna som förbundet tvingade på oss och fakturorna för polisbevakning så skulle jag ha kunnat jobba heltid året om, precis som tidigare. Kan någon förklara på vilket sätt säkerheten på Zinken förstärks genom att 50% av personalen som jobbar med säkerhetsfrågor måste avskedas.

Vafan kom igen, det är Villa-Lidköping som kommer till Zinken, inte Partizan Belgrad!



onsdag

Vitt och det

Räven raskar över...

Jaha ja

En semifinal och bästa europeiska lag får man trots allt vara nöjd med.

Musa Yahaya
Fattar ni inte sambandet med rubriken och bilden så kan ni klicka här, fattar ni fortfarande inte efter det så fattar jag inte hur jag ska kunna hjälpa er.

måndag

Dia 15 Vote




Häromdagen skrev jag om Democracia Corinthiana och berättade att klubben tvingades ta bort budskapet från matchtröjorna. Det finns en liten fin fortsättning på det där, när det äntligen blev fria val så tryckte föreningen upp en uppmaning till folk att gå och rösta den 15:e. Det var ju bara samhällsinformation så den gången kunde militärerna inte ge order om att tröjorna skulle ändras.



söndag

IFK Åksjuka

Satt och funderade på att 2013 verkar bli det första året sedan jag gick i lågstadiet som jag inte sätter fötterna utanför landets gräns. Slösurfade upp den här filmen från trafiken i Saigon och jag kan väl säga att jag trodde att jag mådde bakisilla innan jag åkte med på den där turen. Dubbelurk... 

 

Ni skiter väl i det, men jag har suttit på en liten pall och druckit burköl en förmiddag utanför köpcentrumet som man ser i början av filmen när föraren snurra runt en rondell. Burköl är gott på förmiddagarna...också. 

They think it's all over...

...it is now!

Äntligen är den här skitsäsongen över och nu får man vila tills våren kommer.


Österrikare på Rosen

Födelsedagssliten Sluto och Nicke

Falken och okänd gäst

Nu är det slut

Bara för att det är så mycket Bajen
Heja JJ

lördag

Democracia Corinthiana

Klockan tre idag sparkas den sista omgången i årets misslyckade Superetta igång och även fast att det på ett sätt ska bli skönt att skiten tar slut så ska det som vanligt bli tvärnajs att få leva lite med öl och vänner. Ett bra exempel på att fotboll först och främst inte handlar om fötter som sparkar på bollar är när brasilianska Corinthians från São Paulo 1981 genomförde totaldemokrati i klubben och lät spelarna bestämma vilka som skulle spela, när laget skulle samlas och allt sånt där. En viss lagkapten med små fötter (storlek 38 trots att han var 191 cm lång) och vid namn Sócrates hade såklart alla fingrar med i det spelet.



Det hade gått nästan 20 år sedan USA skeppade in båtlaster med vapen till militären för att hjälpa dem att införa diktatur och spelarna längtade liksom resten av befolkningen efter demokrati och ett steg var att införa "Democracia Corinthiana" inom klubben vilket man också tryckte upp på matchtröjorna. För att påminna om diktaturens övergrepp så piffade man upp det hela med några finfina och blodiga skotthål.
Militären gick såklart bananer och överstelöjtnant Bastos som satt i styrelsen för fotbollsförbundet tvingade klubben att ta bort loggan efter en match.
Men demokratibollen hade sakta börjat rulla.

Som sagt, fotboll är otroligt mycket större än fotboll, så vad betyder egentligen ännu ett misslyckat år i Superettan i det stora hela. Vi är Hammarby och vi har kul - heja oss.
Brassebajen

Hmm...kan det vara en tillfällighet att även Corinthians har en randig flagga i sitt klubbmärke....

fredag

Zinkensdamms IP 1 november 2013

Heja Stockholm.

Iskallt
Jag trodde i min enfald att den utlovade bandyhallens bygge drog ut på tiden med anledning av planering, men tydligen så har arbetet stannat upp på grund av att mappen med hallens dokument återigen har hamnat underst i högen. Det är synbarligen så dom jobbar i Stadshuset, man lovar flott och sen så skiter man fullständigt i det hela.
Ikväll spelar vi tredje matchen i Elitserien och det sker återigen på bortaplan (som ni förstår av bilden), sen är det bara en bortamatch till innan vi kanske kan premiärspela hemma på Zinken.

Undrar om vi kan få bidrag för att köpa rullskridskor...