måndag

Resfeber

Måste erkänna att resfebern börjar stiga, även fast jag vet att det är oballt att medge en sån sak. Kutym är ju att spela Allan Världsvan och tycka att en liten tripp till Mekongdeltat i Laos är en smal sak. Men jag känner i alla fall förväntansfulla fjärilar som börjar vakna i magen.

Hade glömt hur man räknade om valutan Kip, men det är busenkelt. Man tar bort tre nollor och vips har man 86 öre som man givetvis kör som en krona. Alltså köper man ett helrör laolao (60% inhemsk brännvin) för 1000 Kip så har man betalat ungefär 1 kr. Lättlätt.
Det finns inga mynt, men det finns 1 Kip-sedlar. Min hjärna kan inte fatta hur lite en sån sedel är värd.

Läste om att nordöstra Thailand är utfärdat som katastrofzon på grund av översvämningar och just översvämningar är ju inget man längtar efter när man ska åka till ett floddelta. Det kan bli så att vi får skippa öarna i deltat och istället ta oss till norra Laos och kanske hela vägen upp till gamla huvudstaden Luang Prabang. Jag kollade upp vädret i staden Pakxe (som kan stavas så eller Pakse eller Paxe med våra bokstäver, egentligen stavas det ປາກຊັນ) som är stället vi har planerat att åka båt ifrån några timmar ner till öarna och nästa vecka ser det i alla fall okej ut där. Vi får helt enkelt forska lite när vi kommer till Bangkok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar