fredag

Dubbelparkerat

Hakar på gårdagens inlägg för att sätta det hela i lite perspektiv.
Stockholm Stad har börjat införa nya parkeringsavgifter så att det numera kostar - och när det är fullt utbyggt med skyltar och automater kommer att kosta - att parkera bilen även i närförorterna. Det här gör man givetvis för att få in pengar, även om Trafikborgarrådet Daniel Helldén svamlade i TV om att det är för miljöns skull eftersom han anser att det är bättre om de som har bil cyklar och åker kommunalt ibland. Han verkar alltså inte ha fattat att det är just att inte använda bilen som kostar pengar eftersom man måste betala avgift för att ha den parkerad. Han är som vanligt ute och cyklar.


Hursomhelst så räknar man med att när allt är igång så ska staden tjäna 150 miljoner om året på det här. Filippa slarvade bort tre gånger den summan. Hon var med och tecknade ett avtal som kostar oss i Stockholm tre gånger mer än vad all ny parkeringsavgift kommer att inbringa.
Vi får med andra ord först punga ut med nästan en halv miljard om året i ocker för landstingets utgifter, plus 150 miljoner för att låta våra bilar stå stilla.
I runda slängar 6-700 miljoner om året för att få det sämre.

2 kommentarer:

  1. Heja! Avgå alla!

    SvaraRadera
  2. Bästa de gjort. Nu får parasiterna som korkar igen gatorna betala för sig eller parkera hemma. Så kan vi som bor i närförort plats.
    // Avgå

    SvaraRadera