söndag

Nä om man skulle ta och bli sjuk

Nu ska äntligen det allt för låga inkomsttaket i sjukförsäkringen höjas. Tyvärr endast med 50 kr per dag, men det är ändå en början och en signal att man inte ska behöva skämmas bara för att man har råkat drabbats av sjukdom eller olycka.



Givetvis kommer det direkt kritik från de som delar upp människor i A och B, i lyckade och misslyckade när dom inte har fattat att alla till slut blir sjuka och dör och att det då inte hjälper det att man har onödigt mycket deg på banken. Moderaten Johan Forsell säger till exempel att dessa 50 kr om dagen gör att sjukfrånvaron nu riskerar att öka.
Jo, det är ju troligt att någon "väljer" att vara sjuk för att "tjäna" 50 kr om dagen. Man kan liksom inte välja att vara sjuk mer än i två veckor, sen måste man bli sjukskriven av en läkare och sen måste den diagnosen godkännas av nån dåre på Försäkringskassan. Undrar om jättefriska Johan fattar att man får max 775 kr per dag innan skatt i sjukpenningsersättning. Gissar att han tjänar en aning mer än så - annars kan han ju "välja" att bli sjuk eller såga av sig ett ben eller nått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar