fredag

Smutsbudget



Moderaternas skuggbudget kom inte med några överraskningar, det var det gamla vanliga "låt de fattiga göra de rikare rikare". När man säger att man tror att skattesänkningar för de bäst beställda kommer att göra så att 70 000 arbetslösa väljer att jobba istället för att låtsas att det inte finns jobb så ljuger man såklart. Inte ens moderaterna tror på fullt allvar att arbetslöshet eller arbete är något som var och en fritt väljer mellan, det säger man såklart bara för att fiska röster från riktiga dumskallar.


Åååh vad skönt! Mer mer mer!!!

Att man sänker skatten för de som redan har jobb - framför allt för de som har välbetalda jobb - gör givetvis inte att det skapas fler arbetstillfällen. Men många av idioterna som sitter i fikarummen och gnäller om att bidragstagarna är ett jävla pack tycker ju att det där skitsnacket låter ljuvligt och låter sig lätt luras på sin röst.
Många tror exempelvis att sjuka människor gräver djupa hål i statsfinanserna, men i själva verket går sjukförsäkringen med miljarder i plus och försäkringen är egentligen skyldig att betala tillbaka pengar. Men varför ta reda på fakta och tänka själv när man bara kan lyssna på det som låter skönt att höra.

Vill man finansiera en skattesänkning så bör man ta tag i det som verkligen kostar samhället ofantligt mycket mer än bidragsfusk, nämligen högerns paradgren skattebrott - eller som dom själva väljer att kalla det, skattefiffel. Fiffel anses nämligen vara lite fint på Östermalm, till skillnad mot det där jävla fuskandet som de fattiga tattarna i förorterna håller på med.


2 kommentarer:

  1. Värmlands Folkblads ledarskribent Peter Franke anser att skuggbudgeten vittnar om att gamla Moderaterna har gjort comeback. Han skriver att skattesänkningarna på olika sätt ska finansernas av de som inte kan arbeta, exempelvis genom att införa ytterligare en karensdag i sjukförsäkringen.
    ”Återigen avslöjas Moderaternas cyniska människosyn. Sjukdom och arbetslöshet görs till individuella och inte strukturella problem.”

    SvaraRadera
  2. Inte ett dugg förvånad, men vill bara spy. jag, jag,jag,jag ända tills de själva råkar ut för någonting de inte kan påverka.

    SvaraRadera