onsdag

Typ livstid




Läser om en figur som heter Mohamed Marchoud och som sitter i fängelse dömd till livstid här i Sverige för ett knivmord. Inte mycket att säga om det. Det som förbryllar mig lite är att han är dömd till livstids fängelse och efter det livstids utvisning.
Vänta nu, han blir inte utsläppt så länge han lever och efter det så blir han utvisad resten av sitt liv?
Betyder det att vi ska visa ut ett lik? Men då gäller ju inte utvisningen längre eftersom den bara gäller hans tid i livet. Jag fattar inte.

Vore det då inte bättre att Sverige börjar med att visa ut honom till Marocko som han ursprungligen kommer ifrån och sen låta honom sitta av sin livstidsdom där i utbyte mot att Sverige betalar Marocko för det hans fängelsevistelse kostar?

Men det kanske är som med kronisk smärta som numera kallas långvarig smärta, alltså att en livstidsdom inte betyder hela livet utan bara lång tid?
Betyder det i så fall att Mohamed Marchoud kan bli frigiven efter lång tid och sen bli utvisad på livstid som betyder rätt lång tid?
Det här var knepigt…

2 kommentarer:

  1. Om det är så som vi befarar - dvs att livstid är en lång tid och att livstids utvisning på det är en rätt lång tid - så får jag känslan av att han mycket väl kan dyka upp fri här i Sverige igen. Om typ skitlänge.

    SvaraRadera
  2. Fast nu ska han ju överklaga så han kommer väl ut och blir fri.. eller blir han då utvisad tidigare eller blir det ett glapp?? Sverige.. suck!! Daltandets land...

    SvaraRadera