torsdag

A long december


Så har då helvetet frusit till is återigen och vi som inte ser i mörker och har päls begriper att människan inte är menad att bo i ett land som halva året är just ett helvete gjort av mörker, is och kyla - alltmedan isjaktsmannen njuter.

För er som av någon anledning inte vet vem denna isjaktsman är berättar jag här och nu att det är Borstens hemlige kassör - denne långsmale man som med sin piercade bröstvårta smyger omkring i föreningens kulisser och sköter klubbens fakturor. I dagens lag så är det knappt någon som vet vem denna filur är - han bara lurar som en skugga över säcken med pengar (ibland går han på gatorna som en vanlig man).

Anledningen till att han kallas för isjaktsmannen är att när Albin och hans övriga kamrater i tonåren ägnade sig åt normala saker för tonåringar i betongförorter som att dricka Kir, lyssna på KSMB, klämma tjejer på tuttarna och spela fotboll så drack isjaktsmannen Kir, lyssnade på KSMB, klämde tjejer på tuttarna och...tävlade i isjakt borta i Sovjet.

-------------

Som att inte Gud tyckte att det är nog jävligt med vädret så dammade hon dessutom på med ett litet piffigt jordskalv nere i Europa inatt. Iskallt...



-------------

Till sist repriserar jag en gammal Albin-favorit eftersom den här texten tål att tänkas på både en, två och tre gånger.

Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det Inegn roll i viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm.
Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.

2 kommentarer:

  1. ha ha jag vet vem kassören är Albin. Piercad bröstvårta? Låter inte som hans grej:) Men isjakten känner jag igen...//T

    SvaraRadera
  2. Ojdå, cred till Kenneth också!! :) Hälsa och tacka!

    SvaraRadera