tisdag

Ängeln på trappsteget i sjuan

En dag när en ung Albin nyligen hade börjat i högstadiet i den stora lite läskigare skolan så var han på väg upp till matsalen när hans liv förändrades för all framtid. I trappan mötte han en blond liten ängel som var den vackraste och sötaste lilla flicka hans öga någonsin skådat - det blev sådär löjligt som det brukar bli i romantiska tonårsfilmer - tiden liksom saktade in och allt Albin kunde se var ansiktet på den blonda lilla ängeln som tittade på honom och log lite mystiskt.
Sedan den dagen ägnade Selin sin resterande tid i grundskolan åt att försöka komma nära ängeln för att få se mer av henne. Självklart så vågade han inte tala om för henne hur förälskad han var, utan beundrade henne lite på distans.

Ungefär 30 år senare stiger Herr Selin av ett tåg och på perrongen står det en blond liten ängel som inte har förändrats ett dugg sedan den där dagen i trappan vid matsalen. Hon tittade på honom, log lite mystiskt och tiden liksom saktade in och allt blev sådär löjligt romantiskt som det brukar bli i tonårsfilmer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar