torsdag

Bandyskugga

Igår hände något i bandy så ovanligt som att en målvakt höll nollan i Elitserien och det var inte vilken målvakt som helst utan Albins arbetskamrat och rumskompis Rille. Trots detta går det inte att finna en enda artikel om detta i någon av sporttidningarna på nätet - det går överhuvudtaget i stort sett nästan aldrig att läsa något om bandy (superkrånglig mening). Trots att publiksnittet ökar och TV-sändningarna visar upp tittarsiffror som får tevebolagens direktörer att skita i långfillingarna av lycka. Bandyn ligger i total radioskugga.

Vi i Hammarby har till exempel högre publiksnitt än vissa lag i den allsvenska fotbollen och ändå så skriver Aftonbladet nästan ingenting om oss alltmedan man kan läsa spaltkilometer om hobbyleken innebandy. Men det beror väl kanske på att journalisterna hellre sitter och småfiser i en varm gymnastiksal än att dom står och fryser här på Zinken. Noll yrkesstolthet.
När dom väl skriver något om bandy så är det om spelare som inte kom med i VM-truppen.


Men för er som trots detta vill läsa lite om bandy så kan jag här och nu avslöja att målis-Rille är kusin med Bajen-hunden från barnteve och dom två är faktiskt sjukt lika. Bara en sån sak.
Han skulle dessutom behöva ett smeknamn, för det har ju alla gamla bandystötar - Albin har föreslagit "Sneddas", men det verkar han inte gilla.

Visst fan - Rille är ju ett smeknamn...

2 kommentarer:

  1. Hör Rille sin ramsa från Holgerläktarn måntro... ?(grabbarna vägrar sjunga med)
    ♪♫ Rille, Rille, Rille ♪♫
    Du är våran Bajenkille ♥...

    SvaraRadera
  2. Jag ska fråga honom. Men ni kan väl hitta på något som är lite mer rubbat - han är rubbad själv. Alla målvakter är bakom flötet.

    SvaraRadera