torsdag

Mandela & Tyson

Ofta har jag skrivit om hur märkvärdigt fort tiden går och idag är det verkligen på sin plats att tänka på en sån sak. Det är helt och hållet obegripliga 20 år som har passerat sedan Nelson Mandela knatade ut ur fängelset - en gång till - 20 år!

Albin minns att han befann sig utrikes tillsammans med Sopgubben, Mundebo och "10" den där dagen och när kvartetten bakrusigt tog sig ut från hotellet någon gång mitt på dagen så möttes dom av löpsedlar som skrek "He's out!" och som visade bilder på en knockad Mike Tyson och en leende Mandela .
Iron-Mike lyckades nämligen märkligt nog med konststycket att bli golvad av en helt okänd och oduglig Buster Douglas precis samma dag som Nelson släpptes ut. Det ansågs faktiskt som en större överraskning att Mike räknades ut än att Mandela släpptes ut - att Nelson skulle friges någon gång kunde man tänka sig och till och med räkna med, men att Tyson skulle förlora titeln var lika otänkbart som att Filippa Reinfeldt helt plötsligt skulle hitta on-knappen till hjärnan.

Albin och hans kamrater firade att Mandela var ute och sörjde att Tyson även han var ute genom att skåla i varsin fet Dirty Harry (tequila, kahlua och mjölk i lika stora delar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar