onsdag

Rubbat dubbat


Pia ringde till polisen för att få tips om hur vi på bästa sätt ska köra om vi vill hälsa på morsan som bor på andra sidan Liljeholmsbron, utan att bryta mot dubbdäcksförbudet. Polisen svarade - även fast dom tyckte att det är idiotiskt - att vi istället för att köra ut på Hornsgatan via Varvsgatan och köra 100 meter ner till bron ska ta Lundagatan över Hornsgatan (man får korsa), fortsätta rakt fram på Ringvägen bort till Södersjukhuset, ta vänster in på Rosenlundsgatan, höger på Krukmakargatan, vänster på Torkel Knutssonsgatan, rakt fram ner till Södermälarstrand, vidare under Västerbron sen vänster upp på Långholmsgatan och vips så har vi Liljeholmsbron framför motorhuven.

Hur har man räknat ut att det där är en lösning som är bra för miljön?!
Och börja inte tjata om dubbfria däck - när det är is och snö som nu så är det säkrare med dubbar och jag tar hellre risken att dö av upprivna partiklar från asfalten än en ögonblicklig död i ett ihopskrynklat bilvrak på en landsväg.

Om nu asfalten är så farlig så kanske man borde göra om den istället för att tumma på trafiksäkerheten.

~~~~~~

Ikväll är det Hammarby - Kungälv klockan sju, vi ses.

~~~~~~

När Albin kom till Zinken vid sju idag så upptäckte han att två av de stora Hammarby-flaggorna vid entrén redan var framställda. Det visade sig att det var Tånken som hade vaknat för tidigt och sen inte kunnat somna om. Alla blir rubbade av att jobba på kansliet.

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni haft nytta av vägen mot Uppsala som jag gav dig.
    Men nu får du ge dig. Hornstull-Liljeholmen med bil????
    Fan gå över bron på en kvart istället för att ringa polisen.
    /Tom

    SvaraRadera
  2. Tom> Just din väg till Uppsala föranledde mig att ringa polisen för att kolla om det var ok - det är nämligen bussfil där och det kan bli dyrt som vanlig privatperson att använda den vägen. Läste igår en insändare i Södermalmsnytt att det går bra att köra ut via Lignagatan ut på Hornsgatan och sen Långholmsgatan mot Västerbron. Angående Liljeholmen så är det ju inte alltid man går tomhänt dit eller för den delen tillbaka och numer finns det ett trevligt köpcentrum i Liljeholmen med bla ICA Kvantum som kan kräva bilburen väg tillbaka..

    SvaraRadera