onsdag

Simma lugnt


Så har då simmaren Michael Phelps slagit rekordet i antal vunna OS-guld och är för tillfället uppe i 11 stycken. Det må hända att det är imponerande, men den imponeringen kommer på skam just på grund av det stora antalet guld. Det enda det säger mig är att det finns löjligt för många sätt att tävla i simning på och alldeles för många olika sträckor. Räcka bör det med tre-fyra olika antal meter och sen så får man själv välja hur fan man vill simma - det gäller bara att komma först och hur du bär dig åt är upp till dig.

Eller det kanske är kul med en massa OS-guld så istället borde vi möjligen införa ännu fler sätt att tävla i hur man förflyttar sig i vatten. Simma med en hand, blunda och simma, simma med lösnäsa, simma bakfull, simma asfull, simma baklänges, inte simma - bara sjunka snabbast, givetvis hundsim eller varför inte slå till med tandemsim där man har en kamrat på ryggen.
Det är ju numera poppis att kombinera ihop sporter eller bara krångla till dom, som när dom i simhopp hoppar i par (idiotiskt), så varför inte kombinera simining med något annat blött. Man kan till exempel få starta simtävlingarna från en pall som är tio meter hög och få bonusminustid för utförandet av själva idykningen.
Eller varför inte införa olika viktklasser! Först är det en gäng spinkiga 40-kilosbjässar som plaskar omkring och sen kommer det som alla väntar på - tjocksmockarnas 1000 meter baklängessim med för små badbyxor och en tulpan i röven.

3 kommentarer:

  1. Håller med om att det är "imponerande" med 11 guld. Det är ofrånkomligt att det går en tanke till en viss Johan Mühlegg.
    Flera lopp om dagen, samtliga på världsrekordtid, och målet är ytterligare guld. Det ger mig en märklig känsla i maggropen. Jag blir inte ett dugg förvånad om det kommer fram en obehaglig sanning efter OS, kanske till och med om flera månader eller år. Det är lite för mycket av dte goda.

    SvaraRadera
  2. kombos e ju kul!
    fler förslag:

    biljard-kendo
    800m fäktning
    simhopp-längdhopp (i bassäng dårå)

    sen tror jag även att skidskytte där man skjuter på varandra med bedövningspilar hade höjt intressefaktorn för vintersport en hel del. fan vad kul det skulle va!

    SvaraRadera
  3. Drömsporten är fortfarande casting från helikopter.

    Sedan vill jag vara ännu striktare än Albin. Inför EN klass i både boxning och brottning. Är du spinkig får du väl äta upp dig och utnyttja tekniken bättre. Alla mot alla, en vinnare...

    SvaraRadera