torsdag

Texas


Per "Texas" Johansson har tagit över som spelarkrönikör i Offside efter gaphalsen Rydström och han har gjort det på ett galant sätt. Han är beviset på att även taffliga backar kan ha en del i roten och hans senaste krönika handlar om hur lite många bollspelare har i just roten.
För att ta reda på hur det kommer sig att det råder en viss brist på intellekt hos bollsparkare så genomförde Texas en egen liten enkät i Halmstad och kom fram till att om man är under 22 så läser man aldrig skönliteratur utan bläddrar istället igenom tidningarnas sportbilagor några gånger i veckan.
Texas menar på att det kan bero på att bollspelare lever i en miljö som stöper dom till att inte tänka själva - en miljö där dom får allt serverat och inte uppmanas till att tänka. "Varför missade han öppet mål? Han hann tänka."
Förutom bristen på lästa böcker så sträcker sig spelarnas kulturella utbyte inte sig långt utanför omklädningsrummet. Möjligtvis kan det någon gång ibland stå en ny lagkamrat från Brasilien eller långt bort från Kazakstan och när nykomlingen får frågan om hur det är i dennes hemland blir svaret på sin höjd att det är offensivare spel.

Så har ni inget bättre för er (ni läser ju här, så det verkar ni inte ha) så läs då gärna benknäckaren Texas krönikor - nu när det ändå regnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar