söndag

Stockholmsregler



Muren står framför straffpunkten och bollen ligger inuti halvmånen. Det är exakt 9,15 m mellan punkten och halvmånelinjen - muren står för nära. Ska det vara så förbannat svårt för förbundet att lära domarna detta på alla deras förståsigpåkurser?! Elemtära saker som att hela bollen ska vara över hela linjen, avstånd, längs ut på armen sitter det en hand och armen är den där saken som sticker ut från kroppen i halshöjd. Nuddar bollen armen eller handen så kallas det "hands" och det skall blåsas frispark eller straffspark. Jag menar sådant som alla andra på arenorna vet och ser.

Domare Michael Lerjéus efter matchen.
– Jag har förstått i efterhand att det nog var straff. Men jag upplever det som att den tar på axeln, säger han.

Istället för att stå och "uppleva" matchen som ett jävla arsel så kanske han skulle ha testat att titta på den med sina egna ögon som omväxling.

Erik Sundin som blockerade Louay Chankos skott.
- Det var solklar hands.

Michael Lerjéus sov nog gott inatt - han lyckades ju stå emot trycket på Söderstadion och bevisade än en gång att 08-packet inte kan ett förbannat dugg om fotboll.
Om ljushuvudet Lerjéus hade dömt efter reglerna igår så hade han blåst av Trelleborg för handboll vid 8-10 olika tillfällen. Men igår hade Michael fått för sig att skåningar i röd skjorta hade tillstånd att använda både händer och fötter. Matchen hade kanske blivit för ojämn annars.

Snälla, ge oss domare från utlandet nu! Domare som inte har förutfattade meningar om oss dryga stockholmare.

1 kommentar:

  1. Portsmouth tog just ledningen mot Tottenham på en straffspark som domaren dömde på grund av en hands...

    SvaraRadera