söndag

Kingston upon Hull



Någon gång under sjuttiotalets mitt låg en ung Albin i sin säng och bläddrade i en bok med statistik från andra divisionen i England – en division som på den tiden gick under namnet Division 2 helt logiskt. Numera är det mer poppis att ge serierna namn i stil med ”Coca Cola Bluescreen Burger King Honda Dow Jones Divison Championchip” och ingen fattar ett skit.
Albin bläddrade i boken för att välja ett favoritlag i näst högsta serien och gick enbart på namnen och eftersom West Ham slutar på det som Hammarby börjar på så föll valet på klubben från London. Att Hammers hör hemma i huvudstaden hade Albin ännu ingen aning om – Albin hade inte en aning om någonting om klubben förutom att namnet lät bra. Har man väl valt ett lag så följer det sedan med hela livet vare sig man vill eller inte så därför har Albin sedan den kvällen alltid sökt sitt öga till West Ham i tabellerna (ofta långt ner).

På eftermiddagen den här söndagen spelar West Ham i Kingston upon Hull mot Hull City AFC och för första gången sedan mitten på 70-talet så kan inte Albin låta bli att smågilla laget som Hammers möter. Det går liksom inte att tycka illa om ett lag som för första gången spelar i högsta ligan och som har tre spelare med som för bara några år sedan lirade i fjärdedivisionen med klubben (lagkaptenen Ian Ashbee, målvakten Boaz Myhill och vänsterbacken Andy Dawson) .
Att dom dessutom har skitfula dräkter och kommer från en stad som Robinson Crusoe i ren tristess flydde ifrån för att istället sätta sig på en öde ö i 28 år gör att det är svårt att tycka illa om dom brandgula spelarna.
I olika undersökningar så rankas Kingston upon Hull som Storbritanniens absolut största och värsta rövhål med toppnoteringar i arbetslöshet, våld, drogmissbruk, tonårsgraviditeter och allmänt förfall. En av undersökningarna motiverade stadens placering på toppen av skräphögen så här, ”Hull luktar som döden. På Domedagen borde staden hyras ut till Satan, för att förse de helvetesdömda med boende”.

Efter all denna djupviktiga information kan jag även som kuriosa meddela att Hull är den enda stad i Storbritannien som har ett eget telefonnät. Det drivs av Kingston Communications, grundat 1902 och telefonkioskerna är gräddvita i en annars smutsgrå stad.

Men jag hoppas ändå att Hull förlorar idag...har man valt så har man...

Andy Dawson

2 kommentarer:

  1. Hull rimmar på både full och knull också.

    SvaraRadera
  2. Fattar inte vad jag tänkte på. Piss-Hull...dödgrävarfotboll och för att trycka kniven ännu djupare så var West Ham ännu värdelösare.

    SvaraRadera