fredag

State of Emergency

Tre gånger har det genomförts en militärkupp i Bangkok samtidigt som Albin har vilat sina armbågar mot lättvald bardisk några mil söderut i Thailand. Albin märkte inte ett skit - en gång fick han reda på det när det dök upp en fyra dagar gammal Bangkok Post på ön där han befann sig. En annan gång så var det en militärgubbe på teve som höll tal i sann Hitler-stil i tre dygn vilket fick Albin att ana att det var något fuffens i görningen. Annars märker man inte av så mycket av vad som händer i övriga Thailand och i världen när man är på någon av dom där öarna och ölar runt.
Efter tsunamin så tog det tre-fyra dagar innan Albin via telefoni fick tag på en vän som då befann sig på runtresa i Tvärtomlandet och när Albin sa att det var skönt att få reda på att vännen inte hade spolats bort av jättevågorna så blev svaret i telefonluren.
- Vilken tsunami - vad är det för nått?

Men den här gången verkar det lite rörigare än vanligt, nu är det ju PAD (People’s Alliance for Democracy) som stökar till det och inte militären så det kan nog gå lite hur som helst. Det brukar gå lite hur som helst i Thailand. Mitt tips är att Kung 9 snart ruttnar och säger åt alla att kyla ner sig och sen är allt tillbaka till affärer som vanligt igen.
Då är det värre att man nu bara får lite drygt 4 bath för en krona mot sisådär fem och en halv som det har varit i flera år. Det betyder att varje öl nu genomsnitt kostar 10 kronor mot ca 7:50 som kändes dyrt nog. Det betyder att Albins tre veckor nu senast hade blivit ungefär 1500 kr dyrare bara i ölpengar. Hemskt.


Bilden föreställer en ovanligt ordentligt felparkerad tankbil utanför nya flygplatsen Suvarnabhumi.

2 kommentarer:

  1. Olof Palme! Lena Gräns! Cats Falck! Hilding Eek! Makarna Winbergh! Ingvar Heimer! Gunnarsson! Carl Algernon! Bofors, Iran, Stasi...

    SvaraRadera
  2. Okej, det blev kanske lite väl högtravande, men Albin har inte bara brännvin, rumpa och bollspel i huvudet.
    Dessutom är Olof ett utomordentligt namn.

    SvaraRadera