torsdag

Skruvad frille & clownfötter


Gårdagens landskamp är det väl inte så mycket att säga om, förutom att det måste anses som klart godkänt av ett skitlag att spela oavgjort mot tysk kvalité. För när man tar bort Zlatan så blir det pinsamt tydligt att Sverige just nu inte kan samla ihop 11 killar som håller på toppnivå.
Jag har tidigare sågat Wernbloom och det behövs ingen mer kritik där, pojken visade igår själv upp precis hur pass obegåvad han är. Vill man ha med en snubbe på mittfältet som är bra på att välta omkull motståndarna så bör man vända bort blicken från Alkmaar och istället titta mot Spårvägens brottningsklubb.

Men priset som matchens verklige plattfot gick till den tafflige Oscar Wendt - killen med en Hitler-frille som får Adolfs spöke att dansa Mazurka och hela helvetet att gå bananas. Om jag har fattat saken rätt så är han med och spelar på grund av att han är snabb, men borde det inte även vara ett krav att man helt oattackerad kan passa bollen till en medspelare som står 3 meter bort om man ska representera Sverige i fotbollstävling.
För att till exempel Olof Englund skulle stå för en lika bedrövlig insats i en bandylandskamp så skulle han behöva spela barfota.

Okej, Max von Schleebrügge börjar komma lite till åren, men om han så vore 300 år gammal så skulle han inte prestera sämre än den obarmhärtigt talanglöse Wendt. Jag vet att Max först och främst är mittback, men jag anser att han egentligen är ännu bättre som vänsterback.
Om det nu är ungdom man letar efter så finns det en kille i Norge som heter Emil...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar