torsdag

PC Insecurity

Den gamla hederliga - vad det nu var som var så hederligt med den - hemtelefonen ringde igår hemma hos Albin och det stod att det var ett okänt nummer på displayen. När Albin svarade så möttes han av en raspig linje och en avlägsen kvinnoröst som talade knackig utrikiska.
- Ello, iz diz Mr Aaalbin?
- Eh, yes.
- Diz iz Liiza froom Pi Zi Zekjurity (PC Security).
- Mm.
- It iz about joor håme Pi Zi.
- Mm.
- Wi niid access too it, and wi vill mejl joo a proogram too download.
- Go fuck yourself.
Klick!


Det värsta är att sånt där skojeri verkar löna sig, eftersom det faktiskt är en del stackare som går på det och laddar ner deras banditprogram och på så sätt blir av med all information dom har i sina datorer och därmed ofta allt dom har på bankkontot också. Innan sommaren så var den en gammal tibbe på tevenyheterna som berättade att han hade blivit lurad just på det här viset. Det hade ringt någon hem till honom och sagt att hans dator var smittad med virus och att han genast måste ladda ner ett program som dom skulle mejla över så fort dom fått hans adress.
Han blev såklart skitnervös och stressad och gjorde som han hade blivit tillsagd - senare på natten vaknade han av att datorn startade. När han gick för att se vad som hände så upptäckte han att den var fjärrstyrd och att någon var inne och rotade på hans banks hemsida. Han själv kunde inte på något vis styra det som hände på skärmen, så han gjorde det enda vettiga - han drog ur elsladden.

Så om ni får ett samtal från Liiza på PC Security - säg åt henne att fara åt helvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar