söndag

Högertrafik förihelvete!

Här nedanför Liljeholmsbron bort mot Midsommarkransen brukar det vara bilköer på vardagar och för att göra dessa köer ännu jävligare i ett fruktlöst försök att få folk att sluta åka bil så ska man nu ta bort ett körfält av två för bilar och bredda cykelbanorna. Motiveringen är att förbättra för cyklisterna, men alla begriper att syftet är att försvåra för bilisterna. 


Vill man verkligen förbättra för cyklister och pedestrianter så har jag ett förslag som inte missgynnar bilismen och bara kostar lite färg och några skyltar. 
Titta på bilden, ni ser två cyklar målade åt varsitt håll på cykelbanan. VARFÖR ÄR DET TILLÅTET ATT CYKLA ÅT BÅDA HÅLLEN! Har ingen hört talas om högertrafik?!
Måla om och gör det enkelriktat - vill man till Liljeholmen så cyklar man på brons högra sida och vill man åt Hornstull så tar man andra sidan (som då är högra sidan eftersom man är på väg åt andra hållet). Ska det vara så jävla svårt.

Nu kanske någon viktigpetter tycker att det inte skulle fungera eftersom cyklisterna kommer att skita i det och trampa åt båda hållen på båda sidorna ändå. Mitt förslag är att man i så fall ställer några lirare vid brons fästen som bötfäller alla som bryter mot lagen och vips så har man fått in stålar som täcker både färg, nya skyltar och löner till brovaktarna. 
Förresten så funkar det ju med enkelriktat på långa Västerbron så varför skulle det inte gå på Liljeholmsbron. 

Pappskallar... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar