måndag

Well done Potter

Ödmjuk vinnare

Efter att ha släppt in mål på övertid i andra bortamatchen på raken så är det såklart lätt att vara bitter och just därför är jag bitter. Men det känns lite bättre efter att ha sett presskonferensen med tränarna där den sportslige och till synes genomtrevlige Graham Potter berömmer Hammarby och även kostar på sig att tycka synd om oss.
Gårdagens inlägg kanske kan tolkas som att jag ogillar allt med Östersund, men det är fel. Laget har flera skickliga spelare, spelar den kanske mest sevärda bollen i Allsvenskan och så har man som sagt en tränare som det inte går att tycka illa om.

Det som stör mig är att det inte tävlas på lika villkor. Förra året fick Östersunds kommun hela  13 871 kr per invånare i skatteutjämningsbidrag (tack för info Hagbo) och eftersom det bor 61 745 invånare där så berättar miniräknaren att det blev en summa på feta 856 464 895 kr. Alltså nästan en miljard.
Av den knappa miljarden av våra pengar så väljer man att ge 10 miljoner till fotbollslaget, plus lite annat smått och gott som att dom inte behöver betala någon planhyra och får driva verksamheten hyresfritt.
Samtidigt så betalar Bajen ungefär lika mycket för att släppas in på Nya Söderstadion. Det blir alltså en differens på i runda slängar 20 miljoner.
Lek med tanken att Östersund hade haft 10 miljoner mindre att lägga på spelarlöner och samtidigt att Bajen haft 10 miljoner mer - då hade vi kanske tyckt synd om Potter idag istället för tvärtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar