fredag

En stjälpande hand

Tiggeriförbud är ett ämne som dyker upp tätare nu när det jagas röster. Själv tycker jag inte att något sådant förbud är nödvändigt, det enda som behövs är sunt förnuft.
De flesta är överens om att vi måste försöka ändra situationen med tiggeriet och till alla som fortfarande ger pengar till tiggarna mellan trädkramandet så är min fråga bara. Tycker ni att det verkar funka bra? Vi har haft tiggare på gator och torg väldigt lång tid nu och så länge folk fortsätter ge pengar så kommer det att se ut så. Vill man ha till en förändring så måste man börja med att förändra något.


Jag orkar inte ens gå in djupare på det här med att man inte ger pengar till de stackare som sitter där i ur och skur, utan istället göder maffialiknande organisationer. För att hålla den frågan kort så är det så att om man har en annan uppfattning så har man helt enkelt fel.
Vad ska man då göra för att hjälpa frågar sig vän av ordning och mitt svar är att istället ge pengar till organisationer som försöker bygga upp en tillvaro med utbildning för barnen och liknande åtgärder i tiggarnas hemländer. EU har dessutom gått in med 300 miljarder för att rusta upp den här situationen i de där skräpländerna och tycker man inte att det är rätt väg att gå så får man väl ge pengar i kopparna så fortsätter allt som det är nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar