onsdag

"Kvack!"

En bekant till mig menar på fullt allvar att hon tror på änglar och att hon har en egen ängel som hjälper henne och det är väl bra att man kan lura sig själv att tro något sånt om det gör tillvaron lättare att hantera. Men jag är perplex över att det i vår upplysta internetålder fortfarande finns så många som tror på tomtar och troll.


Det är begripligt att människorna en gång i tiden hittade på sagor om olika gudar för att det var det enda sätt att förklara den värld man levde i, men idag är det lite som att få fullt allvar tro att Kalle Anka finns på riktigt och planera en pilgrimsresa till Ankeborg.
Det är ingen som höjer på ögonbrynet när någon politiker- framför allt amerikansk högerdåre - tackar Gud, men skulle samma filur sätta på sig en lösnäbb och tacka Donald Duck så skulle det blir hyfsat obekvämt, men egentligen är det faktiskt precis samma sak.

Människan fanns här på jorden i hundratusentals år innan man uppfann religioner och nationer och frågan är om det blev bättre bara för att vi hittade på Afghanistan, USA, Gud och Kalle Anka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar