söndag

Vinterboll


Så är nu dagen för säsongens sista match här och det hemma på Söderstadion mot FC Köpenhamn. Alla bortskämda sportjournalister kan fira tidig julafton och klaga på hur kallt det är när dom tvingas se på fotboll på arbetstid. Stackare.

Om turneringen hade burit namnet Champions League istället för Royal League så hade ingen fått för sig att klaga på vädret när två av Skandinaviens bästa lag gör upp.

Om dom där dumma jävlarna slutade skriva om hur tråkigt dom tycker att det är att se på fotboll och istället skrev om vilka potentialer en turnering mellan dom bästa lagen i norden har så skulle fler bli nyfikna och därmed gå och se matcherna. Detta skulle bidra till tävlingens utveckling och som jag ser det så är det dessa journalisters plikt att hjälpa till med att föra fotbollen framåt istället för att gnälla om vädret.
Med lite positiv PR och större publik så kommer Royal League bli något stort, bra mycket större än ankdammen Allsvenskan med BP och grabbarna.

Hammarby möter ju trots allt idag ett Köpenhamn som nyligen spelat Champions League och där besegrade både Manchester United och Celtic.
Har man som yrke att rapportera från dagens match men inte vill frysa på jobbet så är det fritt fram att se matchen på TV hemma i värmen. Då kanske vi kan få läsa en matchrapport istället för en väderleksrapport för en gångs skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar