Efter att ha läst boken Döden i grytan så har jag fått problem med att hitta på vad vi ska äta här hemma, överallt på ICA ser jag bara gift numera. När snubbar som Dr David Livingstone reste runt på för västerlänningen outforskad mark och utövade läkarkonst på urbefolkningen så upptäckte man bland annat att så gott som ingen hade hål i tänderna och att ingen dog av cancer. Idag finns det få urbefolkningar kvar som lever och äter som förr, men hos de som finns kvar så är det på samma vis nu, inga hål och ingen cancer. Tänk på det nästa gång du står och funderar på att köpa en smaskig vetebulle.
På tal om vitt mjöl så accepterar inte längre foderindustrin svensk spannmål som djurföda utan tillsatta mineraler eftersom halterna är för låga. Men det går tydligen bra att baka bröd och bullar på skiten och sälja till oss människor. Lite cancer får man väl tåla.
När vi är inne på vitaminer och mineraler så måste du idag sleva i dig 3 morötter för att få i dig lika mycket av detta som dom fick i sig om dom åt 1 morot 1940. Med tomater är det ännu värre, en tomat 1940 innehöll lika mycket vitaminer och mineraler som 10 st gör idag.
Det är väl bara att äta mer då kanske någon tänker och det stämmer, problemet är att maten fortfarande innehåller lika mycket kalorier så magen kommer i så fall att växa sig västerländskt fet.
Funderar ni på en smaskig kycklingmacka till lunch så kan jag meddela att man testade en sådan från Hemköp och hittade inte mindre än 78 olika komponenter. Men det kanske ändå inte är så farligt med tanke på att Livsmedelsverket godkänner 368 tillsatser och hela 2800 aromämnen - man vill väl ha en macka som åtminstone luktar som den ska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar