lördag

Pope on dope...






Undrar vad Jesus, Mohammed och Siddharta Gautama hade tyckt om dom fått se hur religionen ser ut idag? Fast det är möjligt att det är samma snubbe dom där tre, eller en sammanslagning av en massa smarta killar och tjejer som smög runt och sa klipska saker och som sen blev till historier och myter som resulterade i skrifter om dessa tre män.
Hursomhelst, undrar vad dom hade sagt om dom fick se en bild på Påven av idag och på hans maskeradkostym? Jag har mycket svårt att tro att det var deras tanke med religion att någon skulle höja upp sig till Påve och ha en massa småpåvar under sig som talar om för alla hur allt och alltet ska vara för att dom tycker det och för att dom ska kunna gå runt i gardiner och bli fetare.
Jag tror att dom här killarna, eller den här mannen, eller kvinnan som sa kloka saker som sen blev religion bara ville att alla ska mysa, vara snälla mot varandra, dricka lite rödvin (kanske inte Mohammed då) och ha det bra.

Vad hände? Kolla på Påven och alla biskopar som trippar runt iförda något som måste vara arbetsklädernas svar på fiasko. Dessa klänningar kan väl bara mäta sig i otymplighet och rörelsehämning med rymdfararnas klumpiga outfit.
Det kan också tyckas lite löjligt att en kille som Benedikt XIV som själv klär sig i glittriga lakan, liten fånig hatt, ibland stor fånig hatt (bilden) och rent ut sagt ser ut som han kommer direkt från närmaste gayparad oroar sig för män som gillar att fjolla till det. I den dressen blir det liksom inget bett i sådana synpunkter.
Han är nog bara rädd för att det ska upptäckas att han har råkat släppa ut den lille bögen som bor i honom en aning för långt.

För att inte tala om kräklan, detta utmärkta redskap för vallare av får, men som måste vara helt meningslös i utövandet av predikning. Vad har dom den till? Hur kom dom på att dom behöver en kräkla för att valla folket? Är inte det lite overkill i självupphöjning?
Kan det vara så att dom släpar runt på den där pinnen med den skruvade kräklan högst upp för att den ska ta uppmärksamheten ifrån dom fåntrattiga, bögiga kläderna som dom hasar runt i?

Jesus, Mohammed och Siddharta Gautama verkar ha varit sköna snubbar så dom hade säkert funnit Påvens och hans polares klädsmak roande och dom hade med all säkerhet älskat alla glada gayparader.
Dom hade älskat alla som var glada.

Som avlutning på dagens svammel så var det intressant att få läsa att en bandyförening har vunnit europacupen i fotboll, då Nottingham Forest egentligen heter Nottingham Football and Bandy Club. Där ser man.

1 kommentar: