lördag

Herr Bratt

Skum morgonläsning idag. Först BK Borsten i DN och sen tar jag upp Södermalmsnytt från hallgolvet och får då syn på Lars Bratt som är bror till min morsas snubbe Lennart. Det är också en bild till inne i bläddret på Lars i ett reportage där han får frågor om vad han tycker om dom idioterna i Hammarby sjöstad som kapar ner pilträden längst kanalen för att på så sätt ordna till sjöutsikt från sina dyra lägenheter.
Det är väl så med dom nyrika, dom tror att dom kan göra lite som dom vill. Nåja.

Sen måste jag förtydliga en sak. Dom som bor i södra Hammarby sjöstad bor INTE på Södermalm och ska inte ens ha Södermalmsnytt.
Innan dom byggde svindyra kåkar vid det nedslitna området så tillhörde det Johanneshov och det gör området fortfarande. Bara för att det flyttar in en massa lantisar med stålar som vill bo på trendiga söder så betyder inte det att man bara kan flytta gränser hur som helst. Gränsen mellan Södermalm och förorterna går vid tullarna. Sen spelar det ingen roll hur stor plånbok dom som har valt att bosätta sig i förorten har. Södermalm är Södermalm och förorten är och förblir förorten.
Man måste dra en gräns någonstans, vem vet annars hur det slutar? Lantisarna kanske inte ens orkar flytta hit för att känna sig moderna och hippa utan bestämmer själva att Södermalm slutar söder om Malmö.


3 kommentarer:

  1. Vad tyckte Lasse om de som sågar ner träden då?

    SvaraRadera
  2. Kommer ihåg midsommarafton för några år sedan på ditt landställe
    när jag fick höra några anekdoter om Kjelle Buster (vilket jävla skönt namn). Vad gör denne man idag? En av historierna var när han med den ena armen ömt kramade en kvinna och samtidigt! spöade en snubbe med den andra armen. Vilken syn.

    SvaraRadera