tisdag

Millerntor


Eftersom både Expressens Mats Olsson och Aftonbladets Simon Bank igår hade den goda smaken att besöka St Paulis arena Millerntor så måste jag lägga in några av dom rader dom skrev om den upplevelsen. För det är just vad det är, att besöka Millerntor är en upplevelse.

Olsson skriver:
"Som jag kom att älska detta luggslitna piratnäste!
Medan hela fotbollsvärlden gett sig ut på en hänsynslös klassresa ligger Millerntor fortfarande granne med sexträsket på Reeperbahn och är samma finger i röven på Blatter och Fat Cat som Piratbyrån är det på Hollywood och Bodström. besöket på Millerntor som att komma tillbaka till förr i tiden när fotboll var en sport som var starkt förankrad i arbetarklassen."

Och Bank:
"Det var Millerntor jag ville åt. Det mytologiska St Paulis tempel, hem för Europas mest antifascistiska, anarkistiska, antisexistiska fans. St Pauli, klubben som har en dödskalle som symbol. St Pauli är bohemernas, vänsterfolkets och kvinnornas klubb."

Sen kan jag inte låta bli att lägga in Banks utmärkta spark i röven på dom idioter som tycker Sverige ska bojkotta VM för att det säljs sex i Tyskland (där också).
"Tänk om regeringen fått nys om att helstatliga Vattenfall är Tysklands tredje största elleverantör! Då hade de stängt av elförsörjningen för vart tredje Fritz, och lärt tyskarna att inte handla med kvinnokroppar."

Skönt att som omväxling få ge lite beröm som motvikt till allt mitt gnäll.
Men lite gnäll ändå som avslutning.
Klubben St Pauli har inte en dödskalle som symbol, det är supportrarna som har det och hur det kommer sig kan jag skriva om en annan gång.

3 kommentarer:

  1. Dödskallen är faktiskt en officiell symbol för St Pauli sen några år tillbaka. Finns t o m på matchtröjorna nu för tiden.....

    Come on you boys in brown.......

    SvaraRadera
  2. Är det så. Inte på senaste hemmatröjan.Trikot Heim 05-06 Camouflage.

    SvaraRadera
  3. Mats Olsson är en självgod skitstövel som har tappat allt och
    som ser ner på fans som dricker öl och blir fulla när de kollar på matcher.
    Ingen fotboll kan han heller.
    En proppmätt skåning som såg ut som en nazist när han hade mustasch.

    Bank är otroligt bra. Niva också.

    SvaraRadera