fredag

Plaststolar

Anledningen till att Hammarby inte får spela sina internationella matcher på Söderstadion är att man sitter på gamla hederliga bänkar och inte på små plastsäten som UEFA har bestämt att reglerna säger. Dom är väl rädda om sina tunga rövar.
Detta betyder att Bajen för andra gången på en vecka måste styra stegen upp till Solna för att hemmaspela på Råsunda mot KÍ Klaksvík från Färöarna. Knappast en högriskmatch va? Går det bra att spela mot lag som Göteborg eller Malmö på Söderstadion så skulle en match mot KÍ Klaksvík knappast sluta med någon större katastof.

Då vi som håller på Hammarby av naturliga skäl mår dåligt av att bege oss norrut till Solna så kommer morgondagens publiksiffra bli pinsam. Jag fattar inte hur folk tänker - först jublar alla för att föreningen kommer trea och får kvala till UEFA-cupen men sen när dom matcherna kommer så går man inte dit och kollar.
Det är obegripligt hur Bajen har högre publiksiffror mot t ex Elfsborg än mot lag som Villareal i UEFA-cupen. Det är dom här matcherna man drömmer om och man går ju dit för att se Hammarby deltaga i just den tävlingen och inte för att se motståndarna - även om matchen råkar spelas på Råsunda. Har aldrig fattat varför antalet åskådare skiftar beroende på motstånd, det borde vara fullt varje gång - jag skiter väl i motståndet - jag vill se mitt kära Hammarby.



Jag rundar av det här och lägger in en bild från Island när Hammarby spelade UEFA-cupen där. Söderstadion anses inte hålla måttet, men på den där åkern är det fullt tillåtet att spela dessa matcher - men dom har ju plaststolar såklart.

2 kommentarer:

  1. Ska det vara så jävla svårt och sätta in platsstolar på er fula arena. Om inte Arenabolagen vill bekosta det så får väl Bajen göra det.

    SvaraRadera
  2. Blev visst fel där. Plaststolar heter det ju.

    SvaraRadera