tisdag

Blåsningar


Det talas i dagarna en del om att införa professionella fotbollsdomare och det är väl vackert så, men jag vill gå ett steg längre och ta in utländska domare som inte bär med sig ett lillebrorskomplex mot huvudstaden. För en gångs skull ska jag räkna Solna AIK till ett lag från huvudstaden även om det är inkorrekt rent geografiskt.

Jag myser förvisso när det går åt skogen för Hammarbys lokalkonkurrenter, men den senaste tidens mobbning av Stockholmsregionens lag börjar gå lite väl långt. Att "storklubbarna" från Stockholm har fördel av att vara just "storklubbar" från Stockholm är bara en förbannad myt som framför allt Kalmar FF odlar för att på så sätt få fördel. Detta är någon som bönderna mycket väl känner till och något som ALLA fotbollsintresserade stockholmare vet om - oavsett vilket av dom tre dominerande lagen man håller på. I själva verket är det så att bönder hatar Stockholm och håller ihop mot oss. När det kommer en bonnläpp för att döma på till exempel Söderstadion så har han redan ett från barndomen inbyggt komplex som han på något perverst vis sen ska försöka besegra genom att konstant ge Hammarbys motståndare fördel. Dessutom så försöker varenda jävla domare bevisa att han minsann klarar av trycket på Söderstadion och därför - medvetet eller omedvetet - titt som tätt blåser frispark till motståndarna.

Titta bara på den senaste tidens matcher - Hammarby gör mål mot både Malmoe och Örebro som helt och hållet felaktigt döms bort för offside. Mot Malmoe tillåter dessutom domaren ett raggaroffsidemål för pågarna. Solna AIK gör mål som efter en evighet döms bort mot HeIF - rätt eller fel, men en aldrig tidigare skådad evighet tog det och igår fick tydligen Ljungskile en straff på övertid som föregicks av en offside på 1,7 meter. Blåränderna får inte straff mot Göteborg trots handboll i straffområdet och på den efterföljande kontringen gör IFK ett offsidemål på övertid. Mot HeIF igår nickar dom in ett rätt galant mål som av någon helt obegriplig anledning döms bort för en osynlig ruffning och HeIF kontrar sen såklart och gör mål.

Nej, jag vill se domare från djupaste Afrika eller från något annat ställe långt bort som fan där man aldrig har hört talas om stockholmskomplex och där man inte har en susning om vilken stad det är som är huvudstad i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar