torsdag

Feeling hot hot hot

Tidigare i sommar har jag berättat om den bastuvärme som råder här på kansliet och nu är det värre än någonsin. Redan strax efter sju på morgonen är det så varmt så att man funderar på att jobba spritt språngande näck. Men det är nog inte att rekommendera just i dessa dagar när Pride Festivalen förbereder sin jättebaluns i Tanto rakt över gatan. En naken kanslist kan i det läget svårt misstolkas.

Själva kontoret ligger i huvudläktaren som byggdes så sent som 2004 och då var det tydligen något geni som hade kommit på att dom inte skulle bygga fönster som går att öppna utan att inomhusklimatet skall skötas av något snillrikt ventilationssystem. Idén är kanske vacker, men nu råkar det vara så att det förbannade ventilationssystemet inte alls fungerar och eftersom idioterna klämde in oöppningsbara fönster så jobbar jag i fuktig tropisk hetta.

För att råda bot på detta heta läge så fick vi för en tid sedan en airconditionmaskin av dom snälla vaktisarna - en apparat som ser ut att ha varit med sedan VM-58. Den består av en numera gulnad klump som tydligen ska fylla lokalerna med behaglig luft och en lite mindre del som sitter ihop med den stora klumpen med en slang. Meningen är att man ska hänga ut den lilla klumpen genom ett fönster och sen ska det fungera. Just det - på utsidan av ett av våra fönster som inte går att öppna.
Så nu har vi en stor och en liten ful jävla gulnad antik klump som står ivägen här i korridoren - två klumpar som liksom understryker och påminner om hur förbannat olidligt varmt det är här inne.

Som om inte detta vore nog så har djupingarna även monterat in automatiska jalusier på utsidan av dom oöppningsbara fönsterna. Dessa jalusier antar jag ska åka ner när solen kommer fram och sen åka upp när det blir skugga mot fasaden och allt detta styrs av någon slags sensor. Återigen en vacker idé om det inte vore så att dom där jävla runkjalusierna gör precis tvärtom! Så fort solen tittar fram så visslar fanskapen upp och jag sitter här med gassande sol rakt i nacken och när sedan skuggan kommer så rullas dom ner och skymmer allt vad utsikt heter.
Varför krångla till det på detta vis? Fönster som går att öppna och gamla hederliga gardiner har ju funkat sen Hedenhös. Okej, Hedenhös kanske inte var så het på just fönster och gardiner, men ni fattar...


Bilden föreställer en klart modernare aircon än den som står här och tittar på mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar