fredag

Resurser


Två rubriker som sticker ut i morgonens blädder.

Krogarna slukar polisresurser.
Jaha ja, det är tydligen inte bara fotbollsmatcher som "kostar" pengar här i vårt lilla samhälle. Men jag hör inget populistsvin stå upp och vråla om att krogarna ska betala för poliserna runt om i vår lilla storstad. Men det är klart, man vinner väl inga röster på det, i stort sett alla går på krogen och det är ju bara slödder som ser på fotboll. Inte poppis om ölen på krogen skulle bli dyrare för att krögarna blev tvungna att betala polislöner.

Nej, när jag tänker efter så är det nog fotbollens fel att folk super och slåss. Skicka fakturan till bollklubbarna. Idrotten är ju tydligen samhällets samvete. Bojkotta stavhoppet i Kina så blir alla i Tibet glada! Men bojkotta för fan inte några affärsförbindelser - då förlorar ju slipsnissarna pengar. Ta inte ditt eget ansvar, utan be istället någon annan ge upp det hon eller han har tränat i hela livet för. Det vore förargligt om några pojkar och flickor kommer att tävla om vem som kan hoppa längst i en grop med sand. Skiter dom bara i det så blir världen bättre och blir den inte det så får vi skylla på Hammarby, Solna AIK och det där laget som spelar i blåa skjortor på Östermalm.
Bara vi inte stoppar barnarbetarna och pengarna som rullar, det vore fasansfullt.

Cancersjuk för frisk för ersättning.
"Försäkringskassan meddelade Anna Olsson i Uddevalla att fortsatt sjukpenning får man bara om man är så sjuk att man riskerar att dö inom ett par månader", står det.
Hmm...vänta nu här, ALLA riskerar att dö inom ett par månader. Faktum är att ALLA riskerar att dö precis hela tiden.
Ge alla bidrag nu!

1 kommentar:

  1. Ha läst någonstans att Dalai Lama representerar 3-5% av alla tibetaner. 60% av tibetaner var slarver när Dalai lama lämnade Kina för Mao ville ändra på det. Om det är sant, då kan man inte tro att alla i Tibet blir glada av en OS-bojkott.
    (http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=6&t=723)

    SvaraRadera