fredag

Hammarby Bandy - moralens väktare


Fortfarande dyker det då och då upp idioter som har synpunkter på att porrkungen Milton annonserade att han kanske tänkte köpa aktier i Hammarby Bandy AB och som på något perverst och förvirrat vis verkar tro att vi är en myndighet.
Det är vi inte. Vi ängar oss åt att skicka ut lirare på en stor jävla isplätt med knivar under fötterna för att dom med en pinne ska slå på en liten boll som ingen ser - det är allt.

Det är flera hundra som har köpt aktier i HBAB och som alla med sans och vett förstår så kan och skall inte vi undersöka huruvida alla dessa har tjänat sin kosing på lagligt och moralisk vis - det är en befängd tanke. Den biten sköter våra myndigheter - vi är som sagt ingen myndighet.

Tänk er att ni i godan ro knatar ner till snabbköpet för att införskaffa er en falukorvsring och när ni kommer fram till kassan så frågar tjejen eller killen som sitter där om ni har tjänat era pengar på ett lagligt och moraliskt vis. Jobbar ni t ex på Systembolaget och säljer giftig alkohol så är det klart tveksamt om det är moraliskt riktigt och den där korvringen kan ni nog glömma. Eller om ni har smackat in några luriga avdrag i deklarationen - ingen korv. För att inte tala om ni är anställda på Canal+ som visar pippande människor varje natt, då lär ni nog få svälta ihjäl.

Om någon stenrik oljeryss vill langa in några miljarder hos oss, ska vi då undersöka alla hans garderober och leta efter lik, eller ska vi helt enkelt låta den ryska regeringen sköta den biten. För min del tycker jag att alternativ två känns självklart.

Det är konstigt att idrotten alltid ska bära samhällets moraliska ok - men alla andra som driver bolag tydligen kommer undan smärtfritt med både barnarbete, miljöförstöring och annat fuffens.
Men vafan, det är väl lättast att skylla allt på idrotten - vi står ju tydligen för allt ont här i världen.

Varför ringer inte skandaljournalisterna upp alla bolag som Bert Milton äger aktier i och ifrågasätter det moraliska i dessa affärer? Det kanske blir för jobbigt - det är ju trots allt ett helt företag att ringa runt till företag spridda över hela jorden.

1 kommentar:

  1. sweet, samma tanke som när alla sveriges elitidrottare skulle uttala sig o helst bojkotta os? inte något om att samtliga våra större företag har bussines där? äpplen o päron. heja sverige/j

    SvaraRadera