måndag

Sjukt!


Ni har väl set den - Försäkringskassans senaste propagandafilm. Det finns bara en sak som gör att någon kan tycka att "dom hårdare tagen" mot sjuka är att stega i rätt riktning och det är okunskap. Har man någon gång råkat ut för STASI-metoderna som Försäkringskassan utsätter sjuka och svaga för så har man den hårda vägen fått lära sig att "hårda tag" är det sista man bör utsätta dom svagaste i samhället för.
Jag begriper att det är många som fuskar och som visst kan jobba, men att sätta dit den gruppen genom att offra alla som verkligen behöver hjälp är fel väg att gå - det är en enkel och feg väg. Hellre 1000 friska som fuskar än 1 sjuk som drivs till självmord.

Har man aldrig blivit förnedrad av Försäkringskassan så är man inte förmögen att tycka något i den här frågan - precis på samma sätt som att vi män inte ska och kan ha åsikter om huruvida det gör ont eller inte att föda barn. Det kan vi omöjligt veta och därför bör vi hålla käft.

Dom flesta av dom som ylar om "hårdare tag" är sådana där äckel som sitter och slår sig på sina feta bröst på personalmöten och skrävlar om att dom minsan aldrig sjukskriver sig - men att dom lata jävlarna stannar hemma för vård av barn tre-fyra gånger i månaden håller dom tyst om. Vård av barn som inte ens är hemma, utan som är på dagis eller i skolan där dom skuttar och leker friska som vårvindar. Alltmedan "Bror Duktig" ligger med sin otränade fula kropp i soffan och tar sig på kuken när han (det är alltid en han) passar på att titta på nattens inspelning från Canal+.
För alla dessa svin är Försäkringskassans propagandafilm en självbekräftelsekick - för alla svaga och sjuka är filmen en spya i ansiktet.

Filmens slogan är något i stil med "Vi skiljer på åsikter och fakta" och det är just vad dom gör när det ska avgöras om en medborgare ska få sjukersättning. Dom använder inte sunt förnuft (åsikter) utan går enbart på det som förtroendeläkaren har skrivit på ett papper. En förtroendeläkare som har provision på antalet sjuklingar han/hon lyckas sparka ut ur systemet.
Med en sådant stelbent tolkning så kan dom lika gärna sparka alla människor som jobbar på Försäkringskassan och ersätta dom med robotar. Robotar tänker inte, har inga känslor, tar inga egna beslut och blir dessutom aldrig sjuka och personalen på Försäkringskassan tillhör dom som sjukskriver sig mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar