torsdag

En för alla


Nu när långtidssjukskrivna ska kastas ut i fritt fall så ska det tydligen ske genom en tre månaders lång kurs hos Arbetsförmedlingen - en kurs som antas leda till anställning.
Alla stackare som någonsin har tvingats förnedra sig i någon av Arbetsförmedlingens förbannade "kurser" vet om att dessa absolut inte leder till jobb - snarare till psykisk kollaps, panikångest eller självmord.
Att tvingas trä en snöre genom en mutter för att på så sätt lära sig att man har en "inre kraft", att vifta på tårna en hel dag för att på något vis få igång blodomloppet eller att sitta på en trästol och stirra chockat på en rödhårig kärring som sjunger i timmar leder inte till arbete - hur gärna Filippa än vill tro det.

Albin begriper att det finns kräk som fuskar med sjukbidraget, men att offra alla de svaga och sjuka som inte fuskar för att sätta dit dessa svin är att gå efter samma princip som justitiemord.
Tänk er att en maskerad rånare hoppar in i en buss, snuten stoppar bussen men kan inte identifiera rånaren eftersom han var just maskerad. För att gärningsmannen inte ska komma undan så lätt så sätter man helt enkelt alla i bussen i finkan.
Detta är såklart ett absurt sätt att gå tillväga - men när det gäller dom som är svagast i vårt samhälle så går det tydligen bra att resonera på det här sättet.

Att sparka på någon som redan ligger, att pissa på någon som är svag och sjuk är inget annat än ynkligt, fegt och ovärdigt ett land som Sverige - ett land som en del fortfarande verkar tro är medmänskligt.

2 kommentarer:

  1. Påminner mig om det gamla lumpentricket när nån gjort nått rackartyg. Befälet radar upp plutonen och frågar en i taget var det du? när alla svarat nej och han kommer till sista man säger han helt enkelt då var det du.

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag gillar Albin´s samhällskritiska och politiska inlägg! Men efter att ha sett en del av dagens "utfrågning i riksdagen" på TV. Så kan jag förmedla svaret, även om jag inte förstår det själv...
    Någon på "bussen" kanske sitter där och egentligen både vill och kan jobba, därför slänger vi av alla från "bussen" för att denne "någon" ska komma i arbete. För de som sjuka skickar vi snart en annan "buss", var god dröj!

    SvaraRadera