torsdag

Grisigt


Nu när det har uppdagats att våra julskinkor produceras fram på ett svinaktigt sätt så förvånar det mig att det tydligen förvånar. Det finns en skev jävla tro på att allt svenskt är så förbannat genompräktigt och ädelt - svenska bönder har högre moral är belgiska, svenska idrottskvinnor och män dopar sig inte, svenska musiker drar inte i sig droger, svenska företag använder inte mutor - ät min skit säger jag.
Svenskar fuskar och tänjer på moralen precis lika mycket som alla andra runt i världen. Det finns hederliga svenskar och ohederliga, det finns även både hederliga och ohederliga turkar - det finns helt enkelt bra eller dåliga människor vart fan man än kommer.

Att smyga runt i matvarubutiken och leta efter svenskproducerade varor i tron på att dessa produkter på något vis är "moralgaranterade" är att lura sig själv. Sen att det är vettigt att köpa saker som är närproducerat för att på så sätt minska giftiga utsläpp från onödigt långa transporter är en annan femma.
Men en skurkaktig bonde är ett svin vare sig han kommer från Skåne, Peru, djupaste Afrika eller långt bort som själva satan i Kina.

---------------------

Ledning 0-2 uppjobb till 4-4 och till slut ändå förlust med 5-4. Albin kanske får lov att börja leta nytt jobb snart.

Nästa match är långt borta mot Haparanda och det blir inte någon lätt nöt att knäcka - så här stod det i dagens blaska i Sandviken om gårdagens match som SAIK till slut vann med 5-8.

"När hemmalaget gick upp i 4–2-ledning svarade speakern med att gå upp i falsett. På finska ropade han ”oi, oi, oi, herra Jumala” (oj, oj, oj – herre gud)."

Hoppas att den där speakern inte får använda sin ljusaste röst när Bajen kommer på besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar