måndag

Staten i staten

Läser att det blårandiga laget riskerar böter på upp till en halvmiljon efter gårdagens dårfinkattack på några spelare i Assyriska och det är ju något man börjat vänja sig vid.
Men det jag undrar är hur det kommer att hjälpa en fattig klubb att göra sina matcher säkrare - på vilket sätt kan klubbar som Hammarby och blåränderna stärka säkerheten genom att förbundet tar mer av deras pengar. Säkerhet kostar och vore det inte mer logiskt att rika förbundet stöder klubbar som har problem istället för att agera tyrann och godtyckligt dela ut bötesbelopp som verkar skakas fram ur en tombola.

Är det ens förenat med svensk lag att ett idrottsförbund delar ut böter som en stat i staten och vart tar pengarna vägen? Är det någon som vet hur denna enorma hög med pengar som förbundet varje år drar in på böter används. Inte jag i alla fall och jag måste ändå räknas till en av dom som är hyfsat insatt i idrottens värld.
Papperna på bordet Lars-Åke - på vilket sätt blir svensk fotboll säkrare på grund av att ni gör fattiga klubbar ännu fattigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar