torsdag

Under bältet SVT

I en tid då det för en gångs skull blommar i lite i den svenska klubbfotbollsträdgården så lyckades igår SVT skaka fram ett skandalreportage i bästa kvällstidningsanda. Nu när det där laget från Skåne spelar Champions League och Hammarby drar hysteriska publikmassor och läktarkulturen andas mer framåtanda och glädje än på väldigt väldigt länge så tyckte alltså någon fiffig hipsterintellektuell journalist  - som antagligen aldrig satt någon av fötterna på en svensk fotbollsarena - att det var dags för lite tittarsiffrorhöjande smutskastning av oss fotbollssupportrar. Patetiskt. SVT borde stå över sådant trams.

Precis som vanligt när det ska skandaliseras om fotboll så visades såklart bilder från en del av Hammarbys matcher där polisen och en och annan överförfriskad virrpanna skämde ut sig. Men det är klart, Bajen lockar ju tittare, precis som klubben lockar flest glada och trevliga åskådare i Skandinavien.

För mig representerar istället det här fotot själva bilden av dagens läktarkultur. Den föreställer Oves dotter Ebba där hon håller familjens flagga högt under förra matchen då farsgubben inte kunde närvara på grund av handbollande i Skövde. Bilden dök upp på Hammarbys bildfejsboksida och för mig är det där svensk fotboll av idag, inte en massa snicksnack om tillträdesförbud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar