lördag

Varför får så många dumhuvuden bestämma




Den här bilden föreställer den religiösa fanatikern Rose-Marie Frebran som på något totalt obegripligt sätt har utsetts till nationell samordnare för positiv läktarkultur. Ungefär på samma nivå som att jag skulle bli ansvarig för nationens fågelskådare eller kafferepsföreningar. Vaihelvete! Läktarkultur handlar i mångt och mycket om ungdomar - och en del överåriga barnrumpor som jag - och då borde man väl kunna hitta någon från nutiden!

Tanten har kallat samman en grupp som tagit fram en strategi för att stoppa användandet av pyroteknik på svenska läktare. Man kan läsa om denna utomordentligt verklighetsfrånvarande strategi på Bajen Fans sida och såhär står det bland annat.

Om en bengal bränns på en match så bryts matchen tillfälligt. Bränns ytterligare en så ska läktaren där det sker utrymmas. Dyker det upp ytterligare en så ska samtliga läktare utrymmas och sker det en fjärde gång (hur nu detta ska gå till när arenan är tömd), ja då ska matchen stoppas helt och matchen avgöras vid ett skrivbord hos tävlingskommitén.

Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud
Herregud...hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar