tisdag

Tänk dig stark

Det är mest jobb och den där boken jag läser i min skalle just nu - ja plus brallisar förstås, jag är ju kille - så jag väljer väl en grej ur boken till dagens bloggeri.



Man tog två grupper med städerskor på två olika hotell som hade liknande arbetsuppgifter och arbetsmängd och så förklarade man för den ena gruppen att dom i deras yrkesutförande använde kroppen på ett sätt som kan liknas vid träning. Man förklarade vad det innebär för hälsan och att dom enbart av att jobba gjorde av med mer energi än vad de flesta gör på gymmet.
Grupp två fick inte lära sig någonting, dom fick bara fortsätta att jobba som vanligt. Efter en tid så hade grupp nummer ett som fått utbildning förbättrat sina fysiska värden avsevärt, alltmedan grupp nummer två fortfarande var i samma form som vid försökets start.

Grupp nummer ett hade alltså enbart genom vetskapen om att deras dagliga aktiviteter kunde jämföras vid träning blivit starkare, uthålligare och smalare, samtidigt som den andra gruppen som hade utfört samma slags jobb inte hade förbättrat sig någonting. Tänk på det nästa gång ni städar eller bär hem matkassen.
Bära matkasse är förövrigt bra träning för hela kroppen. Läs mer här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar