onsdag

Amatörmässigt TV4

Hammarby och Vänersborg har nu inom några dagar spelat två av de mest dramatiska matcher som någonsin har spelats inom svensk bandy, ja inom all bandy som någonsin har spelats på jordklotet. Bajen hämtade återigen upp ett underläge längst ner från botten av graven och förlorar till slut med 8-7 i näst sista övertidsminuten och det dessutom på ett regelvidrigt mål. Ni kan läsa om matchen här. Det står i artikeln att Lukkarinen avgjorde på volley, men ni ska läsa hög klubba.



Först vill jag förklara det TV4 inte verkar ha begripa, nämligen att sportnyheterna är nyheter och det finns folk som sätter på teven för att dom på nyhetssändningarna vill få reda på vad som har hänt. Två av det mest dramatiska matcherna någonsin är någonting som har hänt, men TV4 orkar inte ens med att redovisa kvartsfinalernas resultat grafiskt. En jävla skylt alltså.
Jag förstår att TV4 är en kommersiell kanal och att SVT har TV-rättigheterna till bandyn, men som journalist på sporten så måste man väl för fan ha någons slags yrkesstolthet och att inte redovisa resultaten i en av våra största sporter på grund av att en annan kanal har rättigheterna till rörliga bilder är helt enkelt oseriöst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar