torsdag

Möblera om igen

Undrar vad det är för snille på SVT som har fått för sig att lägga in kulturnyheterna mitt i nyhetssvepet 18.00 - 18.45. Dessutom får skräpet 10 minuter, jämfört med den mycket populärare sportsändningen som får trösta sig med ynka fem minuters sändningstid.


Anledningen är antagligen att man vill höja upp tittarsiffrorna, men orsaken till att folk bytte kanal eller stängde av teven tidigare när kulturen kom som sista inslag är helt enkelt att ingen vill se någon rödpermanentad kulturkärring stå och babbla om opera - opera är en slags sångform som är så gott som utdöd numera eftersom det inte låter klokt om någon undrade.
Det är på grund av en massa anledningar som 30 000 söker sig till Söderstadion vecka efter vecka alltmedan de skitdyra operascenerna mest lockar en och annan stöt som tar livet på jävligt stort allvar och tycker att det är viktigt att känna sig viktig.

Lägg skiten sist igen och låt majoriteten se det vi vill se. Själv tänker jag börja spela in nyhetsblocket så att jag kan spola förbi kulturknuttarna. Förresten så är idrott också kultur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar