fredag

Sjuk? Lägg av.

Nu när kostnaderna för sjukskrivningarna ökar så passar givetvis moderaterna på att gaffla om sämre villkor i sjukförsäkringen igen - med utgångspunkten att om man är sjuk är man lat och fuskar. Dom vill dra in på sjukersättningen för att fler ska få jobb säger dom, vilket på högerspråk betyder undvika höjd skatt för höginkomsttagare. Men om man är sjuk så spelar det liksom ingen roll om det så skulle finnas två jobb per invånare - man är ändå sjuk.




Var och en förstår att det finns fuskare och att det kostar för mycket, men om man vill förändra något så måste man komma med ett förslag som man tror är bättre. Att bara säga att det är dyrt och sluta betala är ren enfald. Vill man komma åt bidragsfuskare så måste man komma på ett sätt att göra det på som inte drabbar svaga och sjuka, för även om moderaterna inte är förmögna att begripa det så är faktiskt de allra flesta som får sjukpenning helt enkelt sjuka. Att göra deras situation ännu värre kommer inte göra en enda friskare. 
Kom med ett förslag som funkar och sluta vifta med armarna som bortskämda snorungar eller håll käft. 

Jag hade nyligen en VD som brukade skryta om att han aldrig hade varit sjuk och det är nog bland det sjukaste man kan påstå. Det är bara robotar som inte blir sjuka. Själva förutsättningen för att kunna leva är att man blir sjuk då och då. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar