söndag

Veckans boktips

Avslutar veckan med ett boktips och det tipset handlar om en bok som fångat mitt intresse så pass mycket att jag rekommenderar den trots att jag än så länge bara läst hälften av innehållet.

Boken har titeln Hjärnstark och är skriven av överläkaren Anders Hansen och handlar om hur makalöst bra det är för hjärnan och välmåendet att röra på sig. Det är fascinerande att få lära sig hur pass lite ansträngning som krävs för att hjärnan ska bilda nya hjärnceller och fungera bättre. Många ser ju träning som ett jätteprojekt och drar sig därför med att sätta igång, men det räcker med en rask kort promenad för att mota bort stress och ångest. Helst ska man få upp pulsen ordentligt 20-30 minuter 2-3 gånger i veckan, men har man inte möjlighet till det så gör alltså även en promenad mycket stor nytta för innehållet i skallen.

Kortfattat kan man säga/skriva såhär. Fattar man inte att det är otroligt bra att röra på sig när man har läst den här boken så bör man röra lite på sig så att hjärnan börjar fungera igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar