onsdag

BK Ansvarig Myndighet

Kalla Fakta på TV4 ska tydligen ta upp brottsligheten inom fotbollen och det är väl vackert så, men det ska bli intressant att se hur det kommer att vinklas. Ofta är det ju nämligen på det viset - väldigt ofta - att när det sker något olagligt som på något vis kan kopplas ihop med eller i alla fall visa sig röra sig i fotbollens värld så anses det på något vis att det är klubbarnas skyldighet att reda ut det hela. Det är lika ologiskt som att fråga någon som har fått sin bil stulen hur hon eller han har tänkt göra för att gripa tjuven.



Man kan välja vilket brott som helst och ganska raskt begripa att det är polisens sak att jaga bovar och inte medborgarnas, men det gäller inte när vi pratar idrott. Om två fyllproppar boxar på varandra vid Gullmarsplan två timmar innan en match som ska spelas en kilometer därifrån så är det ett fotbollsproblem, om asiatisk maffia fixar matchresultat i Superettan så är det jävlarimej något för föreningarna att bita i och omedelbums styra upp.
Nästa gång ni ser en horsepundare på tricken så lär inte er första tanke vara "SL måste sätta p för droghandeln på plattan", men om samme pundare dyker upp utanför en fotbollsarena så tycker faktiskt många att det är Svenska Fotbollförbundets problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar