fredag

Delar man lika så delar man lika på allt

Om ett par år så kommer intäkterna från TV att mer än fördubblas för svenska klubbarna och nu diskuteras det på vilket sätt dessa pengar ska fördelas. Hammarby, Östermalm, Solna AIK, Malmö och Göteborg anser att dom som drar in mest pengar även ska få störst del av kakan. Själv förstår jag inte hur något annat än girighet från de som ingen vill betala för att se kan motivera en annan lösning. Det är givetvis självklart att de som har flest betalande tittare ska få mest ersättning och en av alla anledningar är att det ju faktiskt finns folk som väljer att se matchen på TV istället för att köpa biljett och se på plats. Om låt oss säga 2000 personer stannar hemma och ser matchen på TV istället för att lösa inträde så förlorar Hammarby upp mot en halv miljon i biljettintäkter.



Att det blir orättvist att fördela efter popularitet köper jag inte, Bajen har förtjänat sin status och kan inte rå för att inte en jävel vill betala för att se Trelleborg tjonga boll. Anser man att man ska dela så lika som möjligt så måste man vara konsekvent och i så fall även dela lika på de vanliga publikintäkterna, för det är väl ingen skillnad på publik som ser live eller som köper hem matchen till teven. Alla med normalbegåvning anser såklart att en sån fördelning är vansinne och det är lika vansinnigt att Trelleborg och Hammarby ska få samma summa av TV-pengarna.
Men förfan, ska vi dela lika så ska vi och då måste vi även dela på alla inkomster och utgifter, så Östersund kan börja med att skicka in de där tio miljonerna som kommunen däruppe ger dom varje år och sen så kan Bajen i sin tur skicka dit fakturan för planhyrorna i Stockholm. Fast på vischan så vet dom nog inte vad planhyror är för nått.

Orättvist? Är det orättvist att 25 000 i snitt ser Bajen på Söderstadion och att 2500 orkar släpa sig till Tjångavallen.
Är det orättvist att en lägenhet i Stockholm kostar lika mycket som ett slott i Trelleborg.

När jag läser igenom det här så upptäcker jag att jag kanske tjongar lite väl mycket på Trelleborg, men det var inte min avsikt att just klanka på TFF, dom hade bara oturen att få stå som exempel.
Trelleborg är okej med trevliga poliser - iallafall om man håller på Bajen - och det går att cykla dit utan att fuskåka tåg allt för lång sträcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar