måndag

Invånarförakt

Hade helt missat att man planerar att bygga en arena för skidskytte i Tullinge om Sverige får OS och jag skrev om det redan igår på FB, men det är så jävla genomdumt att jag måste lufta lite här med.


Är meningen att alla gluttar som vill spela fotboll men som nu inte kan det på grund av den akut rådande bristen på fotbollsplaner i Stockholmsområdet ska börja åka skidor och skjuta bössa istället. Alltså om någon har missat det så är det inte direkt skidföre i Stockholm året runt och även om man kommer se till att det finns snö där under OS så är det inte troligt att Tullinge kommer skeppa lastbilskaravaner med snö dit året runt när tevesändningarna är slut. Men då har ju redan maktens män fått sin dag i rampljuset.

Är det någon som på fullt allvar tror på skitsnacket om att ett OS inte kommer att kosta skattebetalarna någonting och att deras fantasibudget på 13 miljarder kommer att hålla. Det där med budget och byggen verkar ju politiker vara bra på - avdelning Karolinska Sjukhuset.
Självklart så är planen att några hala jävlar ska tjäna sjukt mycket pengar bakom kulisserna och ritsen kommer att hamna hos invånarna.

Stockholm som är Sveriges överlägset mest underutvecklade idrottsregion bör istället se till att satsa på breddidrotten och fixa fram planer och hallar för aktiviteter som barnen faktisk vill ägna sig åt.

Senaste verksamhetsberättelsen jag hittar från skidskyttarna är från 2016 och den berättar att det då fanns 71 föreningar och 4 592 aktiva utövare i Sverige, de flesta hör hemma norr om Dalälven.
Nu till fotbollen.
2 997 föreningar, en dryg miljon medlemmar, 359 726 registrerade spelare över 15 år, totalt ca 600 000 spelare.
8 700 korpföreningar med 104 000 spelare.

Men för fan, bygg en jävla skidskyttearena era idioter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar