onsdag

Jobba!!!

Det är helt enkelt inte acceptabelt att SL råder stockholmarna att stanna hemma och jobba bara för att dom verkar tro att alla yrken går att utföra hemifrån. Det stämmer inte - en del sysslor måste göras på plats - en brandsoldat kan inte tutta på sin egen kvart för att sen släcka elden (okej då, men det verkar idiotiskt), en sjuksköterska kan inte ta med sig alla patienter hem och sen torka dom i röven hemma på sin egen mugg och en banarbetare kan inte sitta framför sin dator och tro att det går att klicka bort snö och is från spåren.

Mitt råd är att SL:s ekonomer som omväxling hoppar ur sina finkostymer, greppar varsin piasavakvast och sen ger sig ut och sopar rent spåren så att deras förbannade franska tufftuff-tåg kan frakta medborgarna i staden till jobbet.
Varje timme som en knegare missar att arbeta kostar samhället 300 kr - vem som ska betala det kalaset kan SL-ekonomerna fundera på när dom terapisopar rälsen.

Vi går mer och mer mot ett samhälle där allt fler tror att det räcker med att snacka, gluttarna vill utbilda sig i media - vad fan som nu menas med det - för att få synas lite i TV-rutan och kostymfolket tycker att dom är entreprenörer och "doers" bara för att dom kan babbla i telefon. Men det räcker inte med munläder, någon stackars jävel måste bära oket för att saker och för att ting ska fungera och det gäller allt från SL till föreningsarbete - någon måste gå ner i försvaret och kriga till sig bollen, alla kan inte vara glassiga superstjärnor.

3 kommentarer:

  1. Det är vårdbiträden som torkar röven inte sjuksköterskor.
    Har varit lugnt och skönt på kvällarna när man sluppit höra tunnelbanan dundra förbi:))

    //Tånken

    SvaraRadera
  2. Har du någon koll på om Krukan Bar har någon kanal som sänder CSKA-Sevilla ikväll?

    SvaraRadera
  3. Ingen aning - ring och kolla. 08-669 04 50

    SvaraRadera