tisdag

"Dom kan väl dö istället"


I Södermalmsnytt har man kunnat läsa en del insändare om sprutbytesprogrammet som både skrämmer och äcklar mig. Därför var det skönt att nu på morgonen kunna läsa några nya som var positiva till det hela och det är skönt att veta att man inte delar samhälle med enbart dårar.

Om man är emot att narkomaner får byta sprutor med argumentet att det kostar pengar så bör man vara konsekvent och även tycka att när knarkarna väl får gulsot, HIV eller vad det nu kan vara så skall vi förvägra dem vård och bara låta dem ligga i parkerna och självdö och sen låta kråkorna komma och picka i sig liken.
Förstår man inte att det är humanare och framför allt mer ekonomiskt fördelaktigt att dela ut sprutor för sisådär 20-30 kr styck, jämfört med att ge någon vård för till exempel HIV med bromsmediciner och allt vad det innebär så är man helt enkelt...ja, idiot.

Det som skrämmer och äcklar mig är att det råder en så utbredd trångsynthet och enfald där många inte orkar fundera klart, utan istället bara orkar tänka "varför ska knarkarna få gratis sprutor när vi barnfamiljer måste betala för läkarbesök". Klarar man inte av att tänka i större bilder än så, då är man helt enkelt...ja, idiot.

Tror man att missbrukarna (varför talar man enbart om missbruk när det gäller narkotika, alltmedan alkohol både kan brukas och missbrukas?) glatt slutar att punda om dom inte får sprutor...ja, då är man verkligen idiot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar