torsdag

Galaxer i våra braxer


Den ryske vetenskapsmannen Andrej Finkelstein menar på att det är oundvikligt att det finns liv på andra planeter eftersom ungefär 10% av alla himlakroppar som snurrar runt solar i galaxerna påminner om jorden. Det är inte mycket att säga om detta, personligen så har jag alltid varit säker på att vi inte är ensamma i oändligheten - varför skulle vi vara det. Sen kanske själva definitionen på liv på andra platser i rymden är något som våra små hjärnor inte kan begripa sig på. Liv kanske inte behöver vara liv på det vis som vi känner till det.

Nåväl, nog med filosofismörja - vår vän Finkelstein (vilket utmärkt namn på en vetenskapsman) påstår vidare att vi kommer att bli kontaktade av utomjordingar inom 20 år. Att möjligheten till att vi kommer att få påhälsning av rymdfrämlingar finns och är högst möjlig håller jag med om, men jag fattar inte hur han kom fram till siffran 20 år. Om det kommer rymdvarelser så kan dom väl lika gärna komma om 20 sekunder eller om 20 miljoner sekel.
Om Finkelstein på något märkvärdigt vis har räknat ut detta så betyder ju det att han redan har fått någon slags kontakt eller information från några rymdsnubbar och då faller teorin om 20 år eftersom det i så fall redan har hänt.

~~~~~~

Dagens bild var inte något svårt val för Albin. Veeeeeem påminner den där gröna gubben om...

~~~~~~

Följande står att läsa om första dagen av festivalen Peace & Love i Borlänge.

Misshandel, stölder, narkotikabrott och våldtäkt. Starten för årets Peace and Love blev enligt polisen ”ganska lugn”.

Undrar om snuten hade kallat en fotbollsmatch med samma facit för "ganska lugn". Det är snarare troligt att vi hade möts av löpsedlar som återigen basunerat ut att FOTBOLLEN ÄR DÖD!.
Vad ska behöva hända på en festival för att musiken ska dö?

En annan sak - de som faktiskt blir haffade för dessa brott, får de tillträdesförbud till framtida festivaler. Lagen måste väl ändå vara lika inför både idrott och musik...eller.

Hur tolkar man det här - om du våldtar någon till livemusik så är det "ganska lugnt", men vrålar du i affekt att domaren är en idiot på en fotbollsmatch så kan klubben du håller på få böter och du själv kan få tillträdesförbud till all fotboll i Sverige. För att inte tala om att fotbollen dör om du svär på läktaren.

1 kommentar:

  1. Rymdgubbarna är redan här... Det bor en ödla i varje gnagare!

    SvaraRadera